LØRDAG 15. FEB 2020 - KL 21.00
KØB
FORSALG: 90KR

LOPPEN X VINTERJAZZ

ABEKEJSER

2019 var et skelsættende år for det danske power-ensemble Abekejser, der både udgav deres debutalbum og optrådte til P8 Jazz Alive med deres kombination af elektro og hiphop med fusionsjazz. Kom med til abefest, når deres festlige vibes og jordskælvene grooves vender tilbage til Loppen i februar under Vinterjazz 2020.

“Hvorfor er der så få akkorder i hiphop? 
Hvorfor er jazz så svært at danse til?”

Disse spørgsmål stillede bandmedlemmerne i Abekejser sig selv, før de besluttede sig for at gøre op med de forudbestemte afgrænsninger af hiphop- og jazzgenrer. Resultatet blev en ny stil, en kombination af hiphop med tunge og eksperimenterende beats, skarpe hits, elektronisk produktion og det voksende harmoniske univers fra jazz med åbenhed for improvisation og en legende tilgang. Resultatet er en stor, festlig lyd med antydninger til neo-soul som man kender fra bl.a. Robert Glasper og Snarky Puppy.

I oktober 2019 udkom debutalbummet Floating Through The Universe, der har fået rosende ord med på vejen fra bl.a. Politiken og Side 33.

"Abekejser er et orkester, der med respekt for fortidens rodnet finder sin helt egen identitet i måden, hvorpå den i en livlig kollektiv lyd giver plads til de enkelte instrumentalisters helt særlige take." - Politiken (4/6)

”De her gutter er så dygtige, at de ikke behøver lette blærerøven” - Side 33 (4,5/6)

Tilbage i marts 2019 optrådte Abekejser til det prestigefyldte P8 Jazz Alive, der sendes direkte på DR K, og agerede kort efter support for det islandske jazzorkester ADHD på Loppen. Nu vender det nysgerrige og afsøgende orkester tilbage til København og inviterer til en funky fusionsaften på Loppen lørdag d. 15. februar under Vinterjazz 2020. 

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 15. feb 2020
Add to Calendar