FREDAG 01. SEP 2017 - KL 21.00
ENTRÉ: 80KR

DOOM OVER COPENHAGEN

DEATH RIDES A HORSE

EL CAMINO(SE)

HADRON

Death Rides A Horse (København)

Death Rides A Horse er powerdoom af bedste skuffe, som fanger essensen af klassisk metal uden at lyde som en svag imitation eller tandløst nostalgi.
Københavnerkvartetten har gennem EP'erne ”Pantokrator” (2009) og ”Tree of Woe” (2012) udviklet og finpusset deres musikalske formel og er netop nu aktuelle med deres anmelderroste debut fuldlængde ”More GOD Than Man”.

I epicenteret af Death Rides A Horses musikalske udbrud ligger Ida Hollesens ekstremt kraftfulde og intense vokal, som gør Death Rides A Horse til en unik og gåsehudsfremkaldende oplevelse. Som en perfekt baggrund til Idas vokal, får man et knivskarpt dobbelt guitar angreb fra Kenneth Engelsen og Jens Hollensen. Tidsløs metal af international format.

Death Rides A Horse har ligget stille i et stykke tid på livefronten, men spillede for nyligt deres første show i 1½ år på årets Metal Magic Festival i Fredericia, og høstede mange rosende ord for deres overbevisende levering. Showet på Loppen bliver første gang i 2 år at Death Rides A Horse spiller i København.

Anmeldelser af Metal Magic 2017 koncerten:
”Death Rides a Horse åbnede udendørsscenen, og solen brød frem. Jeg fik gåsehud af vokalen, for første gang denne festival. De fyldte scenen aldeles glimrende ud […] og lod til at vinde mange nye fans.”
-Martyrium Zine

”Med masser af stage presence og et nyt album i bagagen gav Death Rides a Horse en af de bedste eftermiddagskoncerter på årets Metal Magic. […]Det kunne høres fra første færd med netop den episke ’Urizen’ som åbner, et majestætisk og dynamisk metalnummer, der ikke helt kan placeres genremæssigt. […] Bandets tendens til at lægge sig i et genreløst mellemland er sikkert ikke nogen god beslutning rent kommercielt, men kunstnerisk er det en smart beslutning, som får bandet til at stikke ud i mængden. Det er en meget organisk lyd med Stratocaster-guitarer og Rickenbacker-bas, der simpelthen lyder godt.”
-Devilution

el Camino (Nässjö, Sverige)

Dannet i 2003 med en ambition om at skabe en unik form for Heavy Metal Rock Doom som ikke lod sig begrænse af genrebetegnelser og uskrevne regler, og med tekster omdrejende kulturelle, okkulte og historiske emner fokuserende på det menneskelige forfald.
el Camino brugte de første år på at udvikle bandet musikalske profil, og spillede mange shows rundt om på klubber og festivaler i Sverige, og i 2009 følte de at tiden var inde til at gå i studiet og udødeliggøre frugten af deres hårde arbejde. Det resulterede i minialbummet ”Satanik Magiik” som bandet selv udgav i 2010. Udgivelsen skabte meget opmærksomhed omkring el Camino, og bandet skrev kontrakt med Night Tripper Records som siden har udgivet adskillelige albums og EPer med el Camino. Bandet er albumakutelle lige nu med "Cursed Congregation", som i pressen bliver beskrevet som alt fra doom, sludge, heavy til black metal og thrash – hvilket bevidner, at el Camino er et band, som virkelig er svær at sætte i båd.
Musikken er funderet i langsom doom, ofte i et sludgy lydunivers, dertil tilsat elementer af klassisk hardrock og heavy metal. Og med Daniel Ridells rå og raspende dybfølte vokal ovenpå det hele, har el Camino præsteret at skabe en unik musikalsk oplevelse, som dårligt kan sammenlignes med andre bands.

Til trods for at have eksisteret i næsten 14 år, og spillet et utal af koncerter i Sverige, er det kun anden gang el Camino gæster Danmark, og første gang nogensinde i København. Bandet spillede på Metal Magic Festival tilbage i 2012.

Anmeldelse af el Camino koncert MMF 2012:
” […] gjorde det fantastisk, men blev overgået af en af de helt store overraskelser, el Camino, som blæste alle omkuld med en smuk blanding af doom, halvskæv stonermetal og alvorlig attitude. Så absolut et af højdepunkterne på hele festivalen”
-Metalized

Hadron (Odense)
Klassisk doom som med tydelige referencer tilbage til 70ernes proto-metal og Martin Twisttmann Pedersens utroligt kraftfulde vokalpræstation, har en lovende fremtid foran sig. Hadron har tidligere i år udgivet deres debut demo (”Demo 2016”) og har netop nu afsluttet indspilningen af deres debut fuldlængde, som efter planen udkommer senenere i år. Hadron spillede et brag af en koncert på årets Metal Magic Festival i Fredericia, og er mere end klar til at servere Doom med stort D for det københavnske publikum. Det er første gang Hadron spiller i København.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 01. sep 2017
Add to Calendar