LØRDAG 13. JUL 2019 - KL 21.00
ENTRÉ: 305KR

DUNGEN(SE)

PERFORMING "TA DET LUGNT"

FÅ BILLETTER!

OBS. Der er kun få billetter tilbage til koncerten!

For English: https://www.facebook.com/events/563602400826614/

At lytte til “Ta Det Lugnt” er én af de største musikalske vitaminindsprøjtninger, man kan opdrive. Albummet, der udkom til anmelderroser i 2004, var Dungens tredje, og spredte sig som ringe i vandet til et forbløffet publikum – både i det solhungrende Skandinavien og i allerede solbrændte egne i Australien og USA. Under Copenhagen Jazz Festival 2019 får publikum mulighed for at tage deres helt egen dosis D-vitamin ind gennem øregangene, når Dungen helt enestående fremfører “Ta Det Lugnt” i sin helhed på Loppen lørdag den 13. juli. Jubilæumskoncerten præsenteres af Copenhagen Jazz Festival og Smash!Bang!Pow!

Historien om det svenske syreorkester Dungen, dannet i 1999, er først og fremmest historien om multiinstrumentalist, komponist og forsanger Gustav Ejstes. Som gruppens egentlige bagmand – Ejstes spiller de fleste af instrumenterne i studiet og har både mixet og produceret størstedelen af bandets udgivelser – har han sat et afgørende fingeraftryk på den moderne psykedeliske lyd, der det seneste årti har præget hitlister verden over.

Det var netop med udgivelsen af “Ta Det Lugnt”, at det svensksyngende band for alvor blev etableret som et globalt navn med en optræden hos talkshow-værten Conan O’Brien, internationale turnéer og en række celebre fans som Kevin Parker (Tame Impala), Fleet Foxes, Jim Jarmusch og mange andre. Med inspiration fra svenske folkeviser, psykedelia og klassiske rockdyder har Dungen med andre ord, og til Ejstes store overraskelse, formået at nå et stort udenlandsk publikum, der ikke forstår et ord af gruppens svenske titler og tekster.

Årsagen skal sandsynligvis findes i Dungens lyd. Delvist i studiet, men altid live flankeres den tidligere hip hopper Gustav Ejstes af bassist Mattias Gustavsson, trommeslager Johan Holmegard og ikke mindst psych-veteranen Reine Fiske, der også af flere omgange har udlånt sine syrede guitartoner til norske Motorpsycho. Dungens studieproduktioner befinder sig i den absolut mest vel- og varmtlydende del af 1960’erne med plads til både rigelige mængder ekstase og fuzz, og særligt live vedstår de deres gæld til årtiets spraglede og udflydende jams. Det er derfor med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og Smash!Bang!Pow! til sommer præsenterer en unik mulighed for at opleve en af de største moderne rockplader i sin helhed, når Dungen fejrer 15-året for “Ta Det Lugnt” på Loppen.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 13. jul 2019
Add to Calendar