SØNDAG 16. JUN 2019 - KL 19.00
ENTRÉ: 20KR

FRIGJORT FESTIVAL PRÆSENTERER:

HIMMELRUM(DK)

TETTIX HEXER(DK)

NICKLAS SØRENSEN(DK)

MIKAEL TOBIAS(DK)

UDEN ORD(DK)

OBS. Aftenens første act går allerede på kl. 19.30!

Frigjort Festival er navnet på et nyt samarbejde mellem frivillige fra Loppen og Det Gyldne Liv Festival i Kolding. Festivalen foregår på og foran Loppen og løber over lørdag-søndag d. 15.-16. juni, hvor man på scenen finder en lang række af de bedste navne fra den danske undergrundsscene indenfor forskellige genrer.

Festivalens musikprogram foregår inde i Loppens rå lokaler, hvor vi har sammensat to dage med fede acts og et særligt lysshow i anledning af festivalen. Entréen er 20 kr per dag, hvilket dog er i bytte for en kold loppebajer eller en hancock-sodavand. Udenfor vil Xenia Ramm dekorere området omkring Loppen, så man er stadig velkommen til at hænge ud og nyde solen inden koncerterne starter.

Frigjort Festival inviterer søndag aften indenfor til et eksperimenterende musikprogram med fem acts, der søger mod skævere grænser med et evigt element af ynde. Aftenen starter roligt ud med Papir-guitaristen Nicklas Sørensen, dreampop-gruppen Uden Ord og ambiente lydflader fra Mikael Tobias, hvorefter drømmekrauterne fra Himmelrum og den elektroniske troldmand Tettix Hexer skruer op for tempoet til en formidabel frigjort aften!

HIMMELRUM er en københavnsk kvartet, der spiller drømmekraut - fantasifuld, shoegazey og farverig krautrock, hvor storslåede rockbangere, ekstrem støj og den blide salighed flyder sammen i fri leg. Live finder man et band i evig forandring, hvor deres nysgerrighed og udvikling deles med publikum. I 2017 udgav de deres selvbetitlede debut, som Undertoner kastede 5/6 U'er efter. Året efter udkom albumopfølgeren, Free Camping Romania, der er skrevet og delvist indspillet undervejs på Østeuropas veje.

"En vekslen mellem spontane møder med gadebilledet og strukturerede improvisationer under det østeuropæiske himmelrum." - Passive/Agressive.

Himmelrum  har senest spillet på et udsolgt Alice sammen med Kogekunst, på SPOT og tidligere koncerter med bl.a. De Underjordiske og canadiske Crack Cloud.

TETTIX HEXER er en musiker, som er svær at fastholde. Anonym og excentrisk på samme tid med en lyd af fremtid blandet med elektroniske længsler, der synes at skue tilbage. Som det hedder om den gådefulde kunstner i en beskrivelse, der florerer på nettet: "A world of intense tonal sensation, heavily pulsating (meta)progress, enigmatically engaging pattern-beats, energetic emancipation."

NICKLAS SØRENSEN udgav sidste år sin anden soloplade El Paraiso Records. Pladen blev skabt i samarbejde med Jonas Munk (Causa Sui, Manual) og byder på opløftende melodier, diskret melankoli, fredfyldt ambient og lyksalige vibes fra en firepersoners guitarkanotur med Manuel Göttsching, Michael Rother, Vini Reilly og Steve Hillage som ædrueligt festende deltagere. I live-konteksten afsøges et mere minimalt, kontemplativt og eksperimenterende udtryk. Der tages afsæt i elguitar, effektpedaler og forstærker. En rummelig genrefavn af ambient, kraut, impro og New Age.

MIKAEL TOBIAS er en canadisk lydkunstner, som lever i København. Han arbejder i krydsfeltet mellem ambient og industriel musik, hvor han manipulerer organiske instrumenter digitalt. Han arbejder i øjeblikket på opfølgeren til sit debutalbum, ABSENTIA. På sit nye materiale vil han præsentere lytteren for fordybende lap steel-guitar, prismatiske rytmer og svævende teksturer.

UDEN ORD er navnet på et nyt dreampop-projekt, som bliver udgivet igennem det københavnske indie-pladeselskab Konkylie. Deres poetiske tekstunivers er kropsligt og skrøbeligt og indrammer både ensomhed, afmagt og romantiske drømme. Sangene er støbt sammen af hårde guitarflader, svævende synthtæpper og insisterende trommer. Ligesom deres sange er deres koncerter også konstrueret og rekonstrueret tusind gange, og i denne omgang bliver koncerten mere akustisk og nær end før.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 16. jun 2019
Add to Calendar