SØNDAG 18. OKT 2020 - KL 19.00
UDSOLGT

EKSTRAKONCERT

GIRLS IN AIRPORTS(DK)

Med ny musik i bagagen dykker de fem musikere i bandet Girls in Airports ind i sig selv, ned i musikken og ud på efterårsturné, der tager dem forbi Loppen søndag d. 18. oktober.

Det københavnske band Girls in Airports har for længst markeret sig som et unikum på den danske musikscene, og og er et af få unge, danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Deres musik er tidligere udgivet på det toneangivende britiske label Edition Records - heriblandt det aldeles anerkendte album Live fra 2017.

"Girls in Airports opførte en virkelig fascinerende demonstration af egenart på opdagelse i det fri og det fremmede" – Politiken

Nu rører kvintetten på sig igen og arbejder på nyt materiale, de tager med sig rundt på landets spillesteder til efteråret. Som noget nyt er melodierne ikke bærende i musikken, men optræder i stedet som kollektive forløb, der afspejler sindets bevægelser mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og mismod.

Skabt ud fra en indre nødvendighed og markerer musikken en frisættelse af bandets lyd, hvor ideerne pibler frem på en måde, der er ny i bandets musik. Lyduniverset er en videreudvikling af bandets genreløse lyd, men bevæger sig mod mere udsvævende passager og psykedeliske stemninger.

Musikken tager kompositoriske vandringer i sindet og åbner op for en eksistentiel abstraktion, der afspejler, hvordan de fem bandmedlemmer i mødet med musikken dykker ned i noget, der er større end dem selv og transcenderer dem fra et jeg til et vi. Med en mindre melodisk lyd og en mætning af følelser, stemninger og selvstændige fortællinger tages lytteren med på denne rejse ind i musikken og ind i sig selv. Ta' med på rejsen søndag d. 18. oktober på Loppen!

Girls in Airports består af Martin Stender på saxofon og fløjte, Lars Greve på saxofoner og klarinet, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på perkussion og Anders Vestergaard på trommer.

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 18. okt 2020
Add to Calendar