FREDAG 17. JAN 2020 - KL 21.00

LOWER DENS(US)

POPTONES(DK)

- AFLYST!

OBS! Koncerten er aflyst grundet sygdom. Pengene gives retur via Tikkio.

Siden 2010 har Baltimore-bandet Lower Dens leveret hypnotiske, drømmende og længselsfulde krautpopsange, der omsvøber sine lyttere i bølgende basgange og intime møder med Jana Hunters klare stemme. På Lower Dens nyeste udgivelse The Competition viser de endnu engang, at de er et af tiden mest interessante dreampop-bands.

I 2015 udtalte Lower Dens frontfigur Jana Hunter til CNN, at han havde et ønske om at blive politisk journalist, hvilket måske forklarer, hvorfor Lower Dens tekstunivers ofte kan lyde som protestsange, set i en moderne indiepop kontekst. Men popmusik er netop dét, der gør livets knubs fordøjelige, mener Hunter: I was wild and in a lot of pain as a kid; home life was very bleak, and pop songs were a guaranteed escape to a mental space where beauty, wonder, and love were possible. I wanted to write songs that might have the potential to do that.

Med albummet The Competition tager Hunters fat i yderst personlige og socialpsykologiske emner, men tag ikke fejl! The Competition destillerer alle de svære temaer og koger dem sammen til et dansabelt og helt ekstraordinært helstøbt album, hvor man får et blik ind i et pessimistisk livssyn, der dog aldrig bliver så sort, at man bliver skræmt væk. Var det ikke for ultra direkte tekster som ”In every generation / There are those who just don’t fit in” (på ’Young Republicans’), ville du ikke indse, at du bliver inviteret til at danse på ruinerne af et system, der truer med at decimere os, hvis ikke vi gør noget ved det først.

The Competition er muligvis Lower Dens mest sårbare album til dato, men det er også deres mest catchy - et perfekt udført, oprørsk popalbum anno 2019. Så sæt et stort kryds i kalenderen d. 17. januar, hvor Lower Dens inviterer os alle til at danse på kapitalismens ruiner!

Poptones
Poptones er musikscenens svar på en ‘stream of consciousness’. Med udgangspunkt i spørgsmålet: ”hvis du har en idé, hvorfor lade den gå til spilde” hiver bandet lytteren ind i det ideelle univers, hvor ting sker af en grund. Bandets medlemmer deler nemlig den opfattelse, at deres idéer har et formål.

Idé og musik er for Poptones det samme, og trioen tager alt lige fra hårde guitar riffs til lange ambient-stykker i brug for at åbne deres univers op for lytteren. Og efter 2 år dedikeret til den kreative proces - både i studiet og øvelokalet - er Poptones klar med deres debutudspil i form af EP’en, Hunt. Fælles for udgivelsens 5 sange er, at de handler om livet for en ung i nutidens samfund, og prøver at belyse nogle af de mange problemer og emner, man som ung står overfor og må overkomme på vejen til voksenlivet.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 17. jan 2020
Add to Calendar