LØRDAG 02. JUN 2018 - KL 21.00
ENTRÉ: 60KR

MASTERMIND RECORDS

& LOPPEN PRÆSENTERER

0%

THE MONOLITHS

COP LORD

BIRDS IN FLIGHT

Mastermind Records er et af de slags selskaber som enhver med kærlighed for punk og indie burde følge nøje med i. Denne aften på Loppen viser selskabet muskler med intet mindre end fire virkelig gode bands som i den grad understreger selskabets tyngde og øre for, hvad der rør sig på den danske undergrundsscene.

0%:

På deres debutalbum efterlader den købehavnske trio mumlen og fumlen til de unge indie-kids og går selv direkte efter det som det hele handler om; At udgive punk og garagerock-numre der oser af nerve og tvinger dig til at nikke med nakken og dykke lige ind i den altid fristende mosh pit!. "De tre gutter fra 0% har begået et album, der henvender sig til en svunden tid, hvor man begyndte at mikse indie og punk. I dansk sammenhæng trænger vi også til at blive taget lidt tilbage til den tid, hvor man turde være seriøs og satirisk på en og samme tid. I den sammenhæng skal selskabet Mastermind Records, der har udgivet 0%’s debut, fremhæves et af de mest interessante danske selskaber i de sidste tre-fire år. Ungdommen hades af Gud, så ungdommen hader igen ved at give indierockscenen en guitardrevet fuckfinger". (Undertoner)

The Monoliths:
The Monoliths lyder på en måde både lidt gammeldags og samtidig tidløse på deres 10 numre lange debutplade, der blot hedder The Monoliths. Man fornemmer arven efter de grå og trøstesløse 80’ere, i hvert fald hvis man levede på den forkerte side af yuppie-hegnet. Her minder bandet og deres udtryk mig lidt om et amerikansk band som Protomartyr. Men der er også noget meget “brunt” rockende og kværnende over udtrykket, og noget lidt skævt og anarkistisk som kunne sende tankerne i retningen af ligeledes amerikanske Titus Andronicus.
Mest af alt er The Monoliths dog deres egen rumlende granitblok af punkrock (GFR)
 
Cop Lord:
Danske Cop Lord rocker en heftig fascination af 1980’erne. Det træder tydeligt frem i både deres visuelle og lydæstetiske udtryk. Bandet består af Zven Balslev, der nok er mest kendt for sin kunst og plakater på mikroforlaget Cult Pump (tidligere Smittekilde), og Søren Mosdal, som laver rendyrkede tegneserier, mens Balslev i højere grad bruger det som inspiration i sin kunst. De to har tidligere spillet sammen i bands som Mok Nok og Angkor Wrack, og de kan i den grad siges at have en æstetisk fællesramme. Derudover får de hjælp fra Iver Ask Overgaard på synth. (Passive/Aggressive)
 
Birds in Flight:
Birds in Flighter et rockband dannet i 2015, med rødderne godt fæstnet i den københavnsk DIY-undergrund. I oktober 2016 blev den første demo lagt online.
Ny-indspillet LP er sat i tryk på Mastermind Records og hvis alt går efter planen er den ude i august.
"Birds in Flight sound like Buffalo Tom, a softer Dinosaur Jr or less paranoid Red House Painters. Not bad at all. A 90's binge listening!" (Karaoke Magazine)
"... københavnske Birds In Flight er right up my alley, som det så poetisk hedder." (Mod Strømmen)
TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 02. jun 2018
Add to Calendar