FREDAG 14. FEB 2020 - KL 21.00
ENTRÉ: 125KR

MIKAL CRONIN(US)

SHANNON LAY(US)

smash!bang!pow! & Loppen præsenterer:

Mikal Cronin (US)

Efter fire års ventetid fik vi i marts i år endelig nyt fra den amerikanske singer-songwriter Mikal Cronin med udgivelsen af Breathe/Undertow. De to sange havde bl.a. Lambchops William Tyler med på guitar og folkpop-sangerinden Shannon Lay på vokal. Den 25. oktober i år bliver der fulgt op med udgivelsen af Cronins fjerde fuldlængdealbum Seeker.

Seeker er Mikal Cronins første solomateriale i længere tid. Hans sidste album, MCIII, fik vi tilbage i 2015, men det betyder ikke, at den Californiske musiker har ligget på den lade side. Weight-crooneren har altid været en aktiv skaber af musik og de seneste års arbejde har blandt andet inkluderet samarbejde med Ty Segall og Kim Gorden. Men nu er det på tide at få Cronins vokal tilbage i centrum.

På Cronins nye udgivelse har han samlet et hold af nære venner og studieteknikkeren Jason Quever i Palmetto Studios i Los Angeles. Her har de sammen rykket Cronins ofte hjerteknusende powerpopsange ud på mørkere territorier – fra isolationen på Show Me til desperationen på Fire og hjertesorgen på Sold.

Sangene kommer selvfølgelig med en historie. For efter et par hårde år med knuste forhold, lange turnerer med adskillige bands, angst og en seriøs skriveblokade, stod Cronin ved en skillevej. Han tog ud i skovene i Idyllwild, en lille by i bjergene i det sydlige Californien, og isolerede sig i en måned i en lille hytte med sin kat, Ernie. En måske typisk kunstnerting at gøre. Men det virkede.

Da en skovbrand tvang ham ud af apatien og tilbage til LA, fik han fat i studieteknikker Jason Quever og gik i studiet. Det meste af pladen er desuden indspillet med Ty Segalls Freedom Band, som Cronin spiller bas i: ”We had been touring and playing together for a long run over a few years, so it seemed natural to stick together”.

I Cronins søgen efter en ny retning livet blev Seeker til og pladen rammer gaden til oktober. Heldigvis betyder det også en større europaturne, som kommer forbi Loppen d. 14 februar. Så køb din billet nu på Tikkio, og sikre dig en billet til koncerten med en af de stærkeste singer-songwriters på den californiske musikscene.

Special guest: Shannon Lay

Med to roste soloalbum i bagagen og et tredje på vej hos det legendariske pladeselskab Sub Pop, er der god grund til at glæde sig til, at den LA-baserede guitarist og sangskriver Shannon Lay kigger forbi Loppen d. 14. februar som Mikal Cronins special guest.

Måske du kender Lay som ”no-bullshit”-guitarist i garagerockgruppen Feels, men som solist finder man en transcenderende folk-popsangerinde, der reducerer dig til en vandpyt af følelser med sine rolige fraseringer og blide guitarspil.

Shannon Lay har tidligere turneret med Kevin Morby og er bestemt værd at holde øje med, hvis man kan lide Bedouine eller Angelo De Augustine.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 14. feb 2020
Add to Calendar