TORSDAG 29. MAJ 2014 - KL 20.30
ENTRÉ: 65KR

FRODEGRUPPEN40

MORTEN SKOU ANDERSEN & DE MENNESKER HAN NORMALT SAMMENLIGNER SIG MED

Dobbelt Koncert protestsange og poetiske genistreger med masser på hjertet og et glimt i øjet.

 

Morten Skou Andersen & de mennesker han normalt sammenligner sig med

Morten Skou Andersens sange er uden paralleller på musikscenen i dag. Han står for en særegen sarkasme og upolerede, personlige fremførelser. Teksterne er på dansk, og bandet ligner noget, der er løgn. De har rumsteret på spillesteder, på tv og i radio de sidste par år.

Ikke mindst singlen Brev til Anders Breivik har vakt opsigt, bl.a. i P1’s Kulturnyt og Mik Shacks Public Service. Også bandets indtil videre to LP’er har modtaget gode anmeldelser. Nummeret Dræbersneglen kommer har Arbejderen ligefrem kaldt et mesterstykke.

Repertoiret er lidt af et sammensurium. Det skyldes ikke mindst, at Morten producerer i et tempo, så hans band knap kan følge med. Der er de nye numre: catchy, dansable vignetter, som Brev til Anders Breivik er en smagsprøve på. Flere i samme serie udkommer på en ny plade senere i 2014. Pop, geologi, ekskurser og kærlighed går op i en højere enhed. Der er de aggressive, kryptiske undergangsvisioner fra den tredje lp Varme hænder koldt hjerte fra 2012. Makabre spydigheder blandet med historiske referencer. Der er en slags socialsurrealistiske protestviser, der bar de to første plader. Der er i bund og grund ikke noget, en sang ikke kan indeholde. Hvad som helst kan blive til poesi og musik i Mortens kalejdoskop. Og i øvrigt har bandet ikke noget imod sammensurier, tværtimod. De dyrker dem.

 

 

FRODEGRUPPEN40

Frodegruppen40 er et dansk band bestående af digteren Jens Blendstrup, absolut ikke digter Per Götz, rørlægger Anders Koch og chefsvejstser Niels Tue Blendstrup. Siden bandet blev dannet i 2001 har de udgivet 3 plader. Fra Oprindeligt at være et studieband har Frodegruppen40 udviklet sig til også at være et liveband og de har spillet på både Roskilde Festivallen og i et skab på en båd i Sydhavnen.

I dag er Frodegruppen40 mere død end nogensinde og det er altid en fest at være i nærheden af de rådnende herrer, der med deres udsivende kropsvæsker fremmer en utrolig spændstig gal musik. Til sammen trækker Frodegruppen40 på forskellige traditioner fra oliefyrslyde, melodika og udkogt hanrej. En alt i alt udsøgt cocktail du ikke vil gå glip af.

 

 

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 29. maj 2014
Add to Calendar