ONSDAG 19. FEB 2020 - KL 20.30
KØB
FORSALG: 110KR

PETROL GIRLS(AU/UK)

Overgiv dig selv til det feministiske post-hardcore punkband Petrol Girls, når deres brændende musikalske molotovcocktail af rå, ærlige tekster og skæve hooks i hæsblæsende temposkift rammer Loppen onsdag d. 19. februar.

Petrol Girls blev dannet i London i 2013 og består af medlemmer fra henholdvis Litauen, Østrig og Storbritannien. Bandnavnet kommer fra en gruppe mytiske kvinder fra Paris ved navn Pétroleuses, som angiveligt satte ild til en privat ejendom med molotovcocktails og afviste traditionelle kønsroller, og koblingen til Petrol Girls musikalske udtryk og politiske budskaber kunne ikke være mere spot on.

Med dybe rødder i et musikalsk DIY-fællesskab, der altid har sat lighedstegn mellem politik med punkrock, er Petrol Girls en del af en modkultur, der udfordrer mainstream-værdier som nationalisme, kapitalisme og den binære kønsforståelse, samt de undertrykkelser, som fremmes af disse idealer.

Bandet er i konstant udvikling både musikalsk og politisk, og henter blandt andet inspiration fra en bred vifte af kunstnere som Refused, The Slits, Fugazi og Björk. Bandets debutalbum udkom i maj 2019, hvorefter bandet gav koncert på Roskilde Festival, som Devilution skrev følgende om: 

"Petrol Girls er ikke feminisme “light”, og der er ingen sange i settet, der undskylder eller nedtoner deres politiske ståsted. Det er forfriskende, og vreden er sydende." - Devilution (4/5)

Teksterne bunder i direkte oplevelser og oprigtige spørgsmål, hvor hvert eneste ord, og hver eneste tone spiller en rolle i Petrol Girls' forsøg på at fremprovokere meningsfulde samtaler om, hvad vi rent faktisk vil gøre for at ændre noget.

Gå ikke glip af et af de mest interessante punkbands anno 2019, når Petrol Girls gæster Loppen d. 19. februar.

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 19. feb 2020
Add to Calendar