FREDAG 18. OKT 2019 - KL 21.00
ENTRÉ: 70KR

RIGMOR

SIMON ASK

Kom til dobbeltkoncert fredag d. 18. oktober med det fremadstormende, aarhusianske indierock-band Rigmor og Simon Ask, hvis musik befinder sig i spændingsfeltet mellem det organiske og elektroniske, mens der trækkes på den klassiske musiktradition.

En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet Rigmors vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde under fødderne og musikken til at stikke af.

Rigmor udgav i august 2019 debutsinglen ”Træ”, der fik omtale hos blandt andre DR og Gaffa, samt airplay på P6 Beat, og senere i august blev deres koncert på Uhørt Festival udpeget som 'Årets Koncert' af musikbloggen Undertoner.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning.

Simon Ask er efterhånden en meget kendt skikkelse på den danske musikscene som én af hovedmændene bag bandet Katinka, hvor han producerer, komponerer og spiller guitar. I hans eget projekt trækker han på både electronica, dub og klassisk musik i en legende søgen efter at skabe et moderne psykedelisk univers. Et univers, hvor der er tid til drømme og fordybelse.

Musikken er sammensat af et lydmæssigt patchwork med hverdagsting fra kaffekander, støvsugere og lyden af en håndværkers hammer på gaden – til ukulele, guitar, klaver, vokalsamples og synths. I 2018 udgav Simon Ask EP'en Dive på pladeselskabet Playground Music. En udgivelse hvor han selv spiller alle instrumenter, men live spiller Tobias Hjørnet Pedersen med på trommer/trommemaskine, mens Simon Ask selv hovedsageligt koncentrerer sig om guitaren med alt fra melodiske soloer over støjende eksperimenterende effektguitar til den klassiske musiks fingerspil.

Begge acts er bestemt værd at holde øje med og koncerten d. 18. oktober bliver uden tvivl en skøn efterårsaften med stort musikalsk tilstedevær.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 18. okt 2019
Add to Calendar