ONSDAG 01. APR 2020 - KL 20.30
ENTRÉ: 160KR

KONCERTEN ER AFLYST!

SHAFIQ HUSAYN(US)

YELLOW SPOON

OBS! Grundet uforudsete omstændigheder, er Shafiq Husayn nødsaget til at aflyse sin Europa-turné og dermed også koncerten på Loppen d. 1. april. Vi håber på, at kunne annoncere en ny koncert på et senere tidspunkt. Billetter refunderes gennem Tikkio, så hold øje med mailindbakken!

Lige siden 90'erne har den grammyvindende musiker, sangskriver og producer Shafiq Husayn været en nøglefigur indenfor amerikansk hiphop, soul og r'n'b. I 2019 udkom hans nye soloalbum The Loop med optrædener fra både Anderson .Paak, Thundercat og Hiatus Kaiyote, og d. 1. april kan du opleve ham med fuldt band på Loppen. Danske Yellow Spoon leverer instrumentale og live-improviserede hiphop-beats som support med tonsvis af soul.

Shafiq Husayn fik sin musikalske opvækst til block parties anført af Zulu Nation and Uncle Jamm's Army, og de soulinfuserede spirer, der blev sået dengang, har i mellemtiden vokset sig til et imponerende musikalsk træ med rødder til en lang række af de mest toneangivne kunstnere indenfor soul, hiphop og r'n'b. Som en tredjedel af det LA-baserede musikkollektiv Sa-Ra Creative Partners har Husayn produceret for bl.a. Erykah Badu, Andre 3000, John Legend, Kanye West, Jurassic 5, Bilal og listen fortsætter.

I de senere år har Shafiq Husayn også fungeret som musikalsk mentor, og har hjulpet både Anderson .Paak og Ty Dolla $ign med at skubbe deres karrierer for alvor i gang. Han har medvirket på Robert Glaspers grammyvindende album Black Radio i 2013, og høstede stor anerkendelse for hans første soloalbum En' A-Free-Ka fra 2009. 

I 2019 kom den længeventede opfølger til debuten i form af det lettere psykedeliske album The Loop, som på mange måder samler op på Shafiq Husayns imponerende karriere. Pladen byder på samarbejder med intet mindre end både Erykah Badu, Thundercat, Anderson .Paak, Bilal, Hiatus Kaiyote og Robert Glasper, og er ligesom debuten blevet modtaget med flotte roser af både fans og anmeldere.

På The Loop blandes frodige live-instrumenter med futuristiske synths og vokaloptrædener fra en anden planet, og pladen er et genreudfordrende opus, der indeholder alt fra spaced-out funk, rå neo-soul og free jazz til tunge hiphop beats og elektroniske elementer. 

Shafiq Husayns live-optrædener byder ligeledes på en musikalsk rejse, hvor alle ovenstående elementer kommer i spil. Oplev ham med fuldt band på Loppen d. 1. april!

Support: Yellow Spoon
Bevæbnet blot med tangenter og trommer samt en næsten uovertruffen kreativitet, kaster den musikalske duo Yellow Spoon sig ud i en kavalkade af live-improviserede grooves. 

Den unge duo består af trommeslageren Rasmus Riis Sitarz og pianisten Christoffer Holm Clausen, og det er svært for alvor at indkapsle lyden, selvom den dog er dybt forankret i hiphop og soul. På den anden side er deres koncept meget enkelt: al musikken skal være improviseret.

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 01. apr 2020
Add to Calendar