FREDAG 27. MAJ 2016 - KL 21.00
ENTRÉ: 135KR

SPAIN(US)

ANNA WÆRUM & OPHAV

SPAIN

Spain er skabt af Josh Haden, der er søn af den banebrydende jazzbassist, Charlie Haden. Josh Haden spiller også bas men ikke jazz. Han er omdrejningspunktet i Spain, der er en art stemningsfuld slowcore og drømmepop. Spain albumdebutterede i 1995 med 'The Blue Moods Of Spain', der indeholdt hittet "Spiritual", som Johnny Cash lavede et cover af. Albummet lå i forlængelse af bands som Galaxie 500, Low og Codeine, og udgivelsen fik Spain på tour med Cocteau Twins.

Josh Haden udgav derefter et par plader, var på Europatourné og holdt derefter nogle års pause. I 2012 udkom Spains fjerde album 'The Soul Of Spain', og i 2014 'Sargent Place' - der i den anledning besøgte Beta og Atlas. 'The Soul Of Spain' blev produceret af Gus Seyffert (The Black Keys, Beck, Norah Jones) og mixet af Darrell Thorp (Beck, Radiohead, Atoms For Peace, Paul McCartney) og var det stærkeste album siden debuten.

Spain udgiver nyt album d. 3. juni under titlen 'Carolina', og i den forbindelse gæster Josh Haden & co. Loppen! 

 

ANNA WÆRUM & OPHAV

Anna Wærum & Ophav spiller atmosfærisk r’n’b med strejf af 70’ernes folk-rock sangskrivning. Et melodisk, harmonisk univers, båret af samplede gamle klaverer, kejtede saxofon-soloer, en drømmende guitar og masser af rumklang. I et tekstunivers hvor vi både rejser forbi middelalderens spedalske udstødte til Mars og til den fortabte dreng i skoven. 

På scenen er, foruden Anna Wærum (sanger/sangskriver), Kristian Haarløv på guitar/keys/lydeffekter og Tommy Flood på trommer/percussion/lydeffekter. De to musikere er velbevandrede og samspillede inden for en del genrer og har således spillet afrobeat (whoareyoupeople), tyrkisk psych-rock (Tuhaf), kenyansk pop/highlife (Mutinda), zimbabweansk rap (Comrade Fatso & Outspoken) og eksperimenterende rock (Hanuman 5) sammen. Tommy Flood har tidligere spillet med forfatter og digter Lars Kjædegaards orkester og poprockbandet Silent Fish, som mest har slået deres folder i Japan. Kristian Haarløv er tidligere guitarist/rapper i hiphop-ensemblet Sort Stue. Frontperson, Anna Wærum, kender vi fra grupper såsom pigepop extraordinaire Emsig Bazooka og diverse eksperimenterende korensembler, herunder Syvende Og Sidst.

Bandet udgiver deres endnu unavngivne debut-EP til August 2016, og koncerter over sommeren vil være en smagsprøve på denne plade. 

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 27. maj 2016
Add to Calendar