SØNDAG 07. OKT 2018 - KL 20.30
ENTRÉ: 130KR

SPAIN(US)

BABY DID A BAD THING

Det legendariske slow core band Spain er tilbage!
Med tre albums i bagagen og et par ture under bæltet, lykkedes det Spain at opdyrke en loyal fanbase mellem 1995 og 2001, der har holdt sig fast til fascinationen af bandets musik lige siden. Nu er de snart klar med helt nyt album og i den forbindelse lægger de vejen forbi Loppen!

Spain var i sin tid som nu, unikke i deres intime lydbillede der blander varme og omfavnende toner med intens melankoli. Dengang blev genren kaldt slow core, men det var langt mere end bare det.

Uncut beskrev det bedre end nogle andre: "From all the melancholic slow core bands from the 1990s it was Spain that were the most inventive: an unbiased group from LA, tickled by blues and lead by Josh Haden (son of the jazz bassist Charlie Haden), who regularily sound like Spiritualized crossed with a cool jazz quartett. Hadens calm dissection of the own doubts and feelings of guilt are salving, reminding you of an intimate conversation you secretely overhear... an extremely well underestimated band." How true. Vegas writes: "It is outstanding, emotionally resonant, indie rock, that will speak to fans of Modest Mouse, which is however spoken in Spains unique native language."

SPAIN live setup efteråret 2018.
Petra Haden vil være en del af lineuppet på denne tour - hun er søster til Josh Haden og har allerede spillet violin på deres debutalbum "The Blue Moods Of Spain" fra 1995.
Trommeslager er Jakob Hoyer fra Trentemoeller.
Guitaristen Kenny Lyon (kendt fra bl.a. The Lemonheads)
Og selvfølgelig Josh Haden på bas / vokal.

 

SUPPORT:

Når det kommer til oprindelsen af det danske americana-band Baby Did a Bad Thing, er det uundgåeligt ikke at fortælle historien om Eline Engholm og Jonas Fjelsted, som fandt hinanden i privatlivet og efterfølgende i musikken.

Dette blev mødet mellem sårbar længsel og en hårdtslående virkelighed, hvor teksterne - som en nutidig June og Johnny Cash - er dybt personlige, og udspringer fra sangskrivertraditionen med et udtryk skåret ind til benet, der tillader budskabet at fremstå ærligt og nøgent. De to sammenflettede vokaler, de rustikke strengeinstrumenter samt en jordbunden og håndspillet energi får hjerter til at svede og slidte støvler til at pumpe med i gulvet. Med vellykkede koncerter på bl.a. årets SPOT Festival og Aarhus Folk Festival bag sig, udkommer debutsinglen "Too Bad a Loser" på digitale platforme lørdag d. 6. oktober 2018.

Claus Hellgren Larsen fra rootszone.dk har givet bandet disse rosende ord med på vejen: "Indimellem dukker talenter op, som er så oplagte, at det kun er et spørgsmål om tid, før de opnår en velfortjent succes. Vi oplever det på scenerne, på udgivelserne og i diverse tv-shows, og det sker i enkelte tilfælde også for roots-musikere. Aarhus-bandet Baby Did a Bad Thing er et godt eksempel på nogle musikere med så overbevisende talent, at de er på vej til noget stort. De har ramt en stil og en lyd, som ingen anden på den danske musikscene."

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 07. okt 2018
Add to Calendar