TORSDAG 05. MAR 2020 - KL 20.30
ENTRÉ: 100KR

WIKI(US)

KHAL ALLAN

smash!bang!pow! og Loppen præsenterer:

WIKI (US) + KHAL ALLAN (DK)

Tilbage i november udgav den tidligere Ratking-frontmand Wiki sit andet soloalbum OOFIE til stor begejstring hos fans og kritikere. Nu kaster den talentfulde rapper sig ud på en verdensturné, hvor første stop i Europa er Loppen d. 5. marts med Khal Allan som support.

Wiki med det borgerlige navn Patrick Morales er født i New York City og opvokset med byens imponerende hiphop-historie, som han har suget til sig. Allerede som teenager steg han til berømmelse som en tredjedel af den banebrydende hiphop-gruppe Ratking. Kort efter deres første udspil blev trioen signet til XL Records, landede en forside hos ​​The FADER og udgav den New York-orienterede albumklassiker So It Goes, som for nylig blev inkluderet i Pitchforks 'Top 200 Albums of the Decade'.

Da gruppen besluttede sig for at tage en pause i 2015 udgav Wiki solo-mixtapet Lil' Me med produktioner fra både Madlib og Sporting Life - et andet Ratking-medlem. I september 2017 slap han sit debutalbum No Mountains In Manhattan med bl.a. Ghostface Killah og Earl Sweatshirt på gæstevers. Albummet fik stor opmærksomhed i hiphop-miljøet og høstede flotte roser hos de toneangivende musikanmeldere:

”The stage is set for Wiki to snatch the NYC rap crown” – Okayplayer

”Wiki’s new album No Mountains in Manhattan is a vivid manifestation of the city, at times surreal and too real” – Pitchfork (8,1/10)

I løbet af 2018 og 2019 turnerede Wiki intensivt i både Australien, Japan, Rusland, USA og Europa, og udgav flere singler via hans eget label Wikset Enterprise. De nye udspil bød bl.a. på den Madlib-producerede ”Eggs” og dobbeltsinglen ”Fee Fi Fo Fum/Smarty Jones” med Cleo Reed.

Sidste gang Wiki gæstede Danmark var tilbage i 2016 på Loppen, og med hans seneste soloalbum OOFIE fra november 2019 i bagagen er der masser at se frem til, når han vender tilbage d. 5. marts med rapveteranen Khal Allan som support!

Support: Khal Allan
Der findes ingen lig ham på den danske hiphop-scene. Khal Allan er en ener. Siden sluthalvfemserne har han ufortrødent rappet og rep'et kulturen - både med sin tid i gruppen Organiseret Riminalitet, de to duoer Khalazer og Ponyblod med Tue Track, samt en lang række andre samarbejder. Har han udgivet velmodtagne plader og spillet liveshows landet over. 

Han er en af hovedaktørerne i det toneangivende kollektiv Centeret hvis indercirkel tæller navne som Loke Deph, Petta Bo og SULKA. I Centeret producerer han under pseudonymet Fede Poul og har i de seneste år udgivet adskillige projekter og lavet utallige tracks, med undergrundens fineste emceer  og sparret med cremen af danske beatmakers.

Khal Allan er lige nu ved at afslutte et soloalbum der udkommer senere på året. Han rammer Loppen med nogle af højdepunkterne fra sit lange virke på scenen og noget af det nyere uprøvede materiale. Mon ikke han tager nogle af hovederne fra Centeret med?
Jo.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 05. mar 2020
Add to Calendar