TIRSDAG 09. JUL 2019 - KL 21.00
UDSOLGT

YUSSEF DAYES(UK)

UDSOLGT!

OBS. Koncerten er udsolgt!

For English: https://www.facebook.com/events/1114661942038701/

Yussef Dayes er en af den fremadstormende London-scenes mest ekspressive og innovative trommeslagere og producere. Han er bedst kendt som den ene halvdel af Yussef Dayes og fra kollektivet United Vibrations, og med et album på vej i 2019 bliver han fremhævet som en nøgleperson i den nye britiske bølge af spirituel jazz, afrobeat og hiphop.

Dayes er født og vokset op i en musikalske familie i den sydøstlige del af London. Hans far var bassist i 70'erne og hentede en masse jazzvinyler med hjem fra New York, som dannede en musikalsk base for Yussef og hans brødre Kareem og Ahmad, der senere udgjorde gruppen United Vibrations. Senere studerede Yussef Dayes bl.a. hos trommeikonet Bill Cobham.

På debutalbummet fra Yussef Kamaal "Black Focus" blandede Yussef Dayes og Kamaal Williams jazzinspirationerne med breakbeats og dansabel instrumentalhiphop til store anmelderroser. I 2018 udsendte Dayes den monumentale single "Love Is The Message", som er indspillet i et rasende one take i Abbey Road-studierne, hvor den spirituelle jazz mødes med UK-scenens elektroniske subgenrer.

Den hyperaktive trommeslager/producer har et album er på vej i 2019, og det vil højest sandsynligt danne udgangspunkt for denne britiske komet, når han gæster Loppen og Copenhagen Jazz Festivals nye, progressive koncertserie tirsdag den 9. juli.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Læs mere på www.jazz.dk

TILFØJ TIL KALENDER
Tirsdag 09. jul 2019
Add to Calendar