LØRDAG 26. MAR 2022 - KL 21.00
ENTRÉ: 135KR

ADDISABABABAND

Ovenpå det anmelderroste andet album og en lang række koncerter er aarhusianske AddisAbabaBand endelig på vej med et nyt kapitel af deres eftertænksomme og frigørende afrobeat. Til foråret drager de på Danmarkstour, og det bliver uden tvivl et brag af en fest, når det store orkester indtager Loppen lørdag d. 26. marts!

Det er en overvældende oplevelse, når det store orkester AddisAbabaBand folder groovy lydlandskaber ud live, og selvom bandet har base i Aarhus, tager de publikum dybt ned i genrer som ethiojazz og afrobeat, tilsat en solid dosis funk og kosmisk jazz. Bandet har eksisteret siden 2010 og spillet et hav af koncerter på landets spillesteder samt Copenhagen Jazz Festival og en overdådig dansefest på Roskilde Festival i 2018.

Repertoiret er langsomt blevet udforsket og udvidet gennemt tiden, og byder på alt fra free jazz, psykedelisk rock, westcoast funk og traditionelle afrogrooves. Markant i lydbilledet står en skarp og tight blæsersektion samt en stærk rytmegruppe med flere percussionister. Læg dertil brusende orgelklange, kosmiske fløjter og suggestive violintoner, og du har et band, der i sandhed skaber en kalejdoskopisk musikoplevelse med stor inspiration fra den afrikanske musiks ikoner som Mulatu Astatke, Fela Kuti og Ebo Taylor.

På deres seneste album fra 2019 lagde bandet vægt på at eksperimentere med den allerede etablerede Addis-lyd. Afrobeat a la Skandinavien! Der er udvidet i genre-bredden, så bandet for alvor begynder at sætte en ny standard for, hvad der er muligt at gøre med en stor besætning, kærlighed til afrikansk musik og en nordisk sensibilitet.

Albummet høstede fremragende anmeldelser. Bl.a. skrev JazzNyt om pladen: “Addisabababand laver både festlig og eftertænksom jazz og de er sammen med The Kutimangoes grunden til, at jeg uden at tøve påstår, at dansk afrojazz aldrig har lydt bedre. Det er skramlet og skarpt. Det er afro og Århus.”

I skrivende stund har AddisAbabaBand netop været i studiet hos Jacob Bredahl i Dead Rat Studio, hvor de har indspillet fire nye numre til deres kommende EP. Udgivelsen har release i foråret, og følges op med en tour, der tager bandet forbi til fest på Loppen d. 26. marts - og du skal med!

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 26. mar 2022
Add to Calendar