LØRDAG 24. MAR 2018 - KL 21.00
ENTRÉ: 80KR

ANDERS & RIISFÆLLESSKABET

BARTAL(FO)

SON OF FORTUNE(FO)

SVARTMÁLM(FO)

For mange er Rigsfællesskabet ikke noget de tænker meget over. Ikke ud over når dronningen fumler med sine notater og sender sine varme tanker til Færøerne og Grønland i sin nytårstale. Hvad mange ikke ved, er at der er et stærkt musikalsk bånd, netop mellem Færøerne, Grønland og Danmark. Til marts slutter en gruppe af nordatlantiske bands sig sammen og tager på tourné til Grønland. 
Inden de drager nord på, slår fire af de dansk/færøske bands vejen forbi Loppen for en aften, hvor de vil give København en forsmag på, hvad der få dage efter kan opleves nord for Antarktis.  Som følger: 

Anders & Riisfællesskabet er noget så sjældent som et krydsatlantisk samarbejde mellem nogle af rigsfællesskabets fineste musikalske kræfter.  
Sanger og sangskriver, Anders Riis, har tidligere udgivet tre fuldlængde album med bandet Southern Gothic Tales.   

I slutningen af 2017 udgav Anders Riis sit første dansksprogede soloalbum "Alt Væk". Det er et album der er skabt i samarbejde med en gruppe færøske musikere der normalt udgør backingband for sangerinden Konni Kass.    

Til at producere albummet og binde de kryds-atlantiske tråde sammen, hyrede de den legendariske producer og guitarist, Jens Runge. Det er resulteret i albummet Alt Væk, der har forenet Anders Riis' poetiske sange med Jens Runges fornemmelse for drømmende pop og den unikke færøske sound. 

Bartal er kendt fra duoen Bartal & Gudrun, der I 2014 udgav albummet "Vönin Er", og spillede inden da i bandet, Bet You Are William. På Loppen kan Bartal opleves solo og med nyt og eget materiale.

Bag navnet, Son of Fortune, gemmer sig en af Færøernes mest anerkendte musikere. Nemlig artist, producer og studieejer, Benjamin Petersen. Benjamin har tourneret med færøske Teitur og Eivør, men har også spillet med internationale legender som Larry Gatlin og Kris Kristofferson. 

Benjamin udgav i 2014 pladen Ave sammen med digteren Petur Pólson, som høstede hele fire Faroese Music Awards.  

Færøerne har, lige som sine nordatlantiske naboer, en stolt tradition for metal musik og ikke mindst den sorte af slagsen. Aftenen sluttes derfor af med et black metal brag af bandet Svartmálm. Et af landet nye og absolut mest progressive bands. I 2016 spillede de anmelderroste koncerter på både Spotfestivalen, og på den legendariske Wacken festival, og nu er det så Loppens tur til at opleve deres ceremonielle sound, som vel bedst kan beskrives som langsomt storslået doom, forenet med ambient lydflader, og  hurtige black metal pisk. 

Kort sagt sluttes aftenen bogstaveligt med et brag!  

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 24. mar 2018
Add to Calendar