LØRDAG 23. FEB 2019 - KL 21.00
ENTRÉ: 120KR

DIE NERVEN(DE)

LEVENT(DE)

Loppen & Colossal præsenterer:
Die Nerven + LeVent!

DIE NERVEN (DE)
Die Nerven er et band, som lever fuldt op til deres navn. Trioen, der har rødder i Stuttgart, bruger ofte industribyens grå kulisse og Tysklands samfundsmæssige uligheder som parametre for deres tekster. Og med en forkærlighed for det dystre og nihilistiske, skabes der en musikalsk nerve, som gør den tyske post-punk trio til én af Tysklands mest interessante rock acts at følge lige nu.

Referencerne til bands som Sonic Youth og Joy Division er klare, når guitarist Max Rieger kaster rundt med sin slidte Fender Jazzmaster i samspil med trommeslager Kevin Kuhns intense hamren på trommerne og frontmand Julian Knoths næsten Ian Curtis-lignende vokal.

Bandet startede oprindeligt ud i 2010 som en støjende LoFi-duo, men i 2014 blev det for alvor Die Nervens år med udgivelsen af albummet ’Fun’. Albummet fik kastet mange rosende ord efter sig og Jan Wigger fra Spiegel Online kaldte bl.a. albummet for "et af de bedste og mest relevante tysksprogede album i dette årti". 2014 blev også året, hvor de slog vejen forbi Roskilde Festival og spillede en koncert, som Gaffas anmelder kastede hele 5 stjerner efter.

Med nu 4 album i bagagen, vender bandet tilbage til Danmark med deres nyeste udgivelse ’Fake’ fra 2018. Og I kan godt begynde at glæde jer til denne aften på Loppen, hvor bandet tager gæster med i form af fellow post-punkere LeVent.

LeVent (DE)
Med små 3 år på bagen har de tre medlemmer i LeVent haft travlt. Med en kun 4-spors demo EP udgivet på kassettebånd i 2016, fik den tyske krautrock-trio hurtigt vind i sejlene, da den amerikanske tv-serie ’Gotham’ brugte to af numrene i serien. EP’en fandt herefter hurtigt vej til Radio Eins Sessions 2 vinylsampler og Berlins berygtede 8MM Bars 15 års udgivelse.

Derfor lå det vist også i kortene da Brian Jonestown Massacres egen frontfigur, Anton Newcombe, tog kontakt til bandet og tilbød dem at producere deres første album. Sammen med studieteknikker Andrea Wright fra Parr Street Studios, Liverpool fik de skabt de helt rette rammer for pladen, og i juni 2017 var deres selvbetitlede debutalbum endelig klar til at blive udgivet på Newkombes pladeselskab "a recordings".

Trioen har med deres post-punk lydende Krautrock hurtigt fået en stor og voksende fanskare, så glæd dig til at slå håret ud og teste fanpotentialet, når LeVent og Die Nerven rammer Loppens scene til en tysk rockaften af de helt store. Det bliver mørkt, det bliver hårdt og det bliver en præsentation af tysk post-punk i spitzenklasse!

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 23. feb 2019
Add to Calendar