TORSDAG 20. APR 2023 - KL 20.30
ENTRÉ: 135KR

EARLY JAMES(US)

AMONG SAVAGES(US)

DANNY LUND & THE TRIGGER WARNINGS

Med tydelige nik til Tom Waits og The Black Keys-frontmanden Dan Auerbach i producersædet krænger amerikanske Early James sin sjæl ud på sit seneste album Strange Time To Be Alive. Til foråret kan du opleve den Alabama-baserede blues-rock-crooner live i Danmark for første gang, når han gæster Loppen torsdag d. 20. april med både amerikanske Among Savages og Danny Lund & The Trigger Warnings som special guests!

Fredrick James Mullis Jr aka Early James var knap nok begyndt i skole, før han vidste, at han ville være musiker. Drømmen blev til, da han som seks-årig hørte en lokal musiker optræde med coversange til en familiefest, men det var dog først i en alder af 16 år, at James fik sin første guitar. Herefter er det dog gået stærkt for den Alabama-indfødte musiker. 

James var gode venner med forsangeren i det lokale band Fire Mountain, som tilbød ham at varme op for dem, hvis han begyndte at skrive sine egne sange. Som 21-årig flyttede han til Birmingham, Alabama for at forfølge sin drøm. Her mødte han Dan Auerbach fra The Black Keys, der hurtigt forelskede sig i James' unikke stil, og tilbød ham at producere hans debutalbum Singing For My Supper, der udkom i 2020 på Auerbachs pladeselskab, Easy Eye Sound. 

"No one sounds like him. Or even comes close" - American Songwriter (4/5)

Albummet blev modtaget til store roser af bl.a. MOJO, Uncut Magazine og New York Times, og med skemalagte tourplaner om at spille support for bands som Showels and Rope, The Lone Below og The Black Keys var vejen lagt. Skæbnen ville noget andet og kort efter albumudgivelsen blev alt aflyst under den verdensomspændende pandemi. 

I august 2022 vendte Early James tilbage med albummet Strange Time To Be Alive, hvor han med sin karakteristiske croon kærtegner hver eneste stavelse med formidable finessehan fremtryller spøgelserne fra store sydlige gotiske forfattere fra Eudora Welty til William Faulkner, mens han samtidigt kanaliserer de hjemsøgte ånder af Tom Wait og Townes Van Zandt.

Gå ikke glip af en unik stemme, når Early James endelig rammer de europæiske landeveje og lægger vejen forbi Loppen torsdag d. 20. april!

AMONG SAVAGES
Bag kunstnernavnet Among Savages finder vi den amerikanske sanger, sangskriver og producer Peter Barbee, der udgav sit debutalbum Wanderings Of An Illustrative Mind i 2012. Efter udgivelsen af sin anden fuldlængde Accounts of Friend and Foe turnerede han i både Nordamerika og Europa.

I øjeblikket er Barbee i gang med at omdanne en brandstation fra det 19. århundrede i det vestlige Kentucky til sit eget studie, og arbejder samtidigt på sit tredje album, hvorfra førstesinglen "White Flashes" kan høres nu.

DANNY LUND & THE TRIGGER WARNINGS
Country/folk/americana-sekstetten Danny Lund & The Trigger Warnings er garanter for at spille op til dans gennem tårer i en tematik, der svinger mellem sørgmodighed og det muntre hjørne. Bandet er ofte blevet sammenlignet med både Johnny Cash og Lee Hazlewood, men som Knud Romer har udtalt, “findes der ikke et tilsvarende orkester i Danmark, ja, i hele verden."

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 20. apr 2023
Add to Calendar