FREDAG 05. OKT 2018 - KL 21.00
UDSOLGT

CAUSA SUI

MYTHIC SUNSHIP (RELEASEFEST)

KONCERTEN ER UDSOLGT

El Paraiso Records Presents: Causa Sui + Mythic Sunship

CAUSA SUI
Causa Sui har efterhånden skabt sig en solid fanskare over hele verden, og bandet har gang på gang bevist, hvorfor de er i en klasse for sig, når det kommer til himmelstræbende psych & stoner i møde med tranceskabende jazz og kraut.

Hvor moderne psych-bands ofte kan fortabe sig i dyrkelsen af nostalgiske stiltræk, så har Causa Sui helt fra starten haft en anderledes åben og eksperimenterende tilgang. En tilgang, der reflekterer, at gruppens medlemmer har rødder i eksperimenterende projekter og at de har arbejdet sammen med folk fra bl.a. Sunburned Hand of the Man, Tortoise og fremtrædende musikere fra Chicagos jazzscene som f.eks. Rob Mazurek.

Gruppens fantastiske evne til at skrue numre sammen, der både byder på monumentale stoner rock-riffs og syrede improvisationer. Her er bevægelser ind i spiritual freejazz, drømmende forløb inspireret af gamle italienske soundtracks, krautrockede udladninger og som altid masser af ekstatisk støjguitar. Kort sagt lidt af en våd drøm for alle, der gerne vil bevæge sig med ud på en bevidsthedsudvidende lydrejse uden at hænge fast i fortidens syrerockklicheer.

MYTHIC SUNSHIP
Mythic Sunship kan roligt kaldes et af de mest produktive danske rockbands for tiden. Med tre udsolgte plader på under to år og nyligt hjemvendte fra Europa-turné har kvartetten haft travlt med at etablere sig som et af de stærkeste navne på den spraglede europæiske syre- og spacerock-scene. Deres særegne blanding af genrer, også kendt som anakondarock, har fået en ny dimension med tilføjelsen af saxofonist Søren Skov, som også er med denne aften. Live såvel som på plade er Mythic Sunship garant for lange, udsyrede instrumentale improvisationer, der veksler mellem både svævende, tunge og jazzede passager. Der er kærlighed til alt fra Manuel Göttsching, Lemmy og John Coltrane i en musik, man som lytter aldrig helt kan forudse.

Mythic Sunship gør ligesom åndsfællerne fra Causa Sui en dyd ud af at udforske nyt territorium, og på Loppen kan selv rutinerede Mythic Sunship-lyttere forvente nye toner. Med en europæisk turné og en lang række koncerter i Danmark de seneste år bag sig, er det et rutineret band med vilje og evner til at udfordre publikum, der går på scenen.

På aftenen fejrer vi samtidig udgivelsen af Mythic Sunships 4. LP. En dobbelt-LP med titlen “Another Shape of Psychedelic Music”, der selvfølgelig også udkommer hos danske El Paraíso Records. Pladen, der er optaget hos Causa Suis Jonas Munk, viser nogle helt andre sider af bandet, og der trækkes tråde til alt fra Afro-beat over free-jazz til svensk syrerock. På pladen optræder både saxofonist Søren Skov og Causa Suis Jonas Munk. Denne aften bliver første mulighed for at erhverve sig et dugfrisk eksemplar.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 05. okt 2018
Add to Calendar