FREDAG 22. OKT 2021 - KL 21.00
ENTRÉ: 100KR

FELINES

'I REAP WHAT I SOW' RELEASE

MIJA MILOVIC

Efter tre års pause på udgivelsesfronten er rocktrioen, Felines, endelig tilbage med en ny EP, der følger op på den flotte Saying It Twice Makes It Real fra 2018. Og oven på de første to singleudspil, "Sun" og titelnummeret "I Reap What I Sow" er der god grund til at glæde sig til den nye EP, der udkommer d. 22. oktober, og fejres samme aften med en koncert på Loppen med Mija Milovic som special guest!

Det var smadret, punket og garagerocket, da Felines debuterede tilbage i 2012 med EP'en, Daddy Walk. Siden hen har bandet undergået mange forvandlinger, eksperimenteret og konstant søgt nye græsgange. Bandet er derfor også svær at sætte i bås - måske er det i virkeligheden pointen med det hele? Lige meget hvad er Felines et utroligt spændende bekendtskab på den danske musikscene, der også har brudt lydmuren til udlandet ved flere lejligheder.

De har turneret rundt i Europa af flere omgange, tilbage i 2015 blev den københavnske rocktrio inviteret til Paris for at lægge musik til et modeshow for Yves Saint Laurent, og da bandet sidst gæstede SPOT Festival i 2018 var Rolling Stones legendariske anmelder, David Fricke, eftersigende gået smilende fra koncerten med ordene "It's So New York". Nu er Felines klar med deres anden EP via Crunchy Frog. I Reap What I Sow, hedder den, og selvom både titelnummeret og andensinglen "Sun" er blevet afspillet på P6 Beat, var det dog udlandet, der først kastede deres kærlighed over det nye udspil fra Felines:

"un coctel explosivo poco convencional" - Ocimag

Selvom man sagtens kan høre, hvor Felines kommer fra, lyder bandet mere modent de første to udspil. Bandet forklarer selv, at den nye udgivelse følger en struktur, der minder om 'sorgens fem faser', og henover dets seks numre bearbejdes et kærestebrud fra dumbstruck sorg til savn til vrede til perspektiv og accept. Her bruges vand, solen og sten som kernemetaforer: Vandets livsgivende og foranderlige natur, stenens fundamentale pålidelighed og solens indflydelse på begge.

Felines er Ditte Melgaard på guitar, Mei-Long Bao på trommer og Asta Louisa Bjerre på bas. De synger alle tre. På EP'ens optagelser ledsages de af Kristian Bønløkke, Kristian Paulsen og Casper Morilla. Til releasekoncert på Loppen ledsages Felines af Kristian Paulsen på percussion. Glæd dig Felines på Loppen d. 22. oktober, hvor den dansk/montenegrinske musiker og komponist, Mija Milovic (slim0, Aktivistkoret, Skyggen, Kvindebandet, Viktors Garage m.fl.), også kan opleves i et intimt solo-sæt. 

Sidste år udgav Milovic det anmelderroste album, With Shadowfax on my Back, der både indeholder lineære akustiske ballader og værker, der springer i tid mellem hiphop beats, moderne komposition og vokal manipulation. Til koncerten på Loppen vil du opleve et melodiøst tanke-afbrydende solo-sæt med akustiske landingsbane-ballader ind imellem. 

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 22. okt 2021
Add to Calendar