TORSDAG 05. OKT 2023 - KL 20.30
ENTRÉ: 135KR

FEWS(US/UK/SE)

BÆNCH

Albumaktuelle FEWS har længe stået på Loppens ønskeliste, og torsdag d. 5. oktober er det endelig lykkedes at lande det Malmø-baserede post-punk-orkester til en vaskeægte ønskekoncert på Loppen med fremadstormende BÆNCH som special guests!

FEWS blev dannet i 2014 med den San Francisco-fødte Frederick Rundquist i front, og deres støjende post-punk-møder-shoegaze har siden den allerførste single fanget publikums opmærksomhed vidt og bredt. På tidligere albums har de set verden gennem generelle observationer. 

De har set frygt gennem andres øjne, men på bandets nye album Glass City, der blev udgivet i april på det Göteborg-baserede label Welfare Sounds & Records, har FEWS derimod vendt blikket indad for at se sig selv.

På Glass City møder vi FEWS med et mere råt og punket lydbillede end tidligere - og spækket med attitude. Det monolitiske, evigt kværnende åbningsnummer "Yoga Instructor" blev født ud af Rundqvists første dag i sin nye 14 kvadratmeter store lejlighed i Malmø, hvor den dystre oplevelse af rodløshed og søvnløshed afspejles i de stikkende, knivskarpe guitarmelodier.

Lige så indadvendt er "MASSOLIT", der blev udgivet som leadsingle forud for albumudgivelsen - et jordskælvslignende udbrud af bandets karakteristiske krautpunk om at være i kontrolleret kaos, og en indkapsling af FEWS' bedste kvaliteter, taget til deres ultimative bristepunkt.

"Glass City represents a cohesive and stringent evolution for FEWS – one that is also sure to embed them as equals in the landscape of phenomenally enigmatic music of a Swedish origin, among greatness like Goat" - Louder Than War (4/5)

Tidligere har de taget tungere emner og omarbejdet dem til toner af noget mere tilgængeligt, som på den million-streamede "More Than Ever". På Glass City er der derimod ikke noget, der er hverken forgyldt eller poleret. Det pumpende motorik-bæst "Get Out" giver plads til bassist Jay Cliftons følelse af fremmedgørelse i hans tidlige dage i Malmø, hvor det at skrige ud i intetheden var det eneste, der holdt ham fra at miste forstanden, mens de uhyggelige guitarharmonier afspejler Cliftons indre panik perfekt.

Den ærlighed, som bandet formidler på det nye album, gør ikke kun Glass City til deres mest ærlige og personlige værk til dato, men også til deres mest modne og gennemtænkte materiale til dato. Glæd dig til at blive blæst bagover, når FEWS endelig rammer Loppen d. 5. oktober!

BÆNCH
BÆNCH er et ungt dansk post-punk rockband, som udforsker en stemningsfuld og dynamisk rocklyd med internationalt potentiale. Mørke guitar elementer, ekspressive synthflader samt en melodisk og længselsfuld vokal skaber en storslået, upoleret og autentisk lyd, der udfylder et tomrum på den danske musikscene.

På årets spot tiltrak bandet et særdeles engageret og omfattende publikum, og modtog ligeledes rosende ord fra bl.a GAFFA: 

"Forpint vokal med melodisk tungsind. Man rammes af en nedrivningskugle forklædt som lydmur. Hold da helt Manchester, hvor er der blevet leveret afstraffelse af Korg, Fenders og ikke mindst energiniveau"

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 05. okt 2023
Add to Calendar