FREDAG 13. AUG 2021 - KL 15.00
ENTRÉ: 175 KR // PARTOUT: 300KR

FRIGJORT FESTIVAL 2021

TAN · BABY IN VAIN · SLIM0 · BRIMHEIM

PRISMA · ELSKER DIG FOR ALTID

YELLOW SPOON* · DISARMER

*PÅ CHRISTIANIAS BØRNETEATER

Kom og bad i sensommersolens skær, når Frigjort Festival vender tilbage på og foran Musik Loppen d. 13.-14. august med en kavalkade af kunst og musik, der gør sig fri af rammerne. På musikprogrammet første dag finder du TAN, slim0 og Baby In Vain indenfor, samt Brimheim, PRISMA og Josefine Opsahl udenfor. 

TAN er et elektronisk synthesizer band fra København. Det er nærmest umuligt at finde info på, hvem TAN rent faktisk består af. Men ikke desto mindre, så har de taget den hjemlige elektroniske scene med storm med flere sansemættende shows, hvor deres syrede spin på eurowave pumper blidt og erotisk med svævende melodier og frække vokale indbydelser, der er helt og aldeles perfekt til at slippe sjælen fri og danse natten væk i et tantra-orgie af dine vildeste fantasier.

Sidste år udgav BABY IN VAIN deres andet og særdeles anmelderroste album, 'See Through' - en sonisk sammensmeltning af oprørsk rockæstetik. Til tider ligefrem og konfronterende, faretruende som Sonic Youths skævvredne klagesange, eller sløret og doven som Royal Trux. Det er lyden af et album - lavet af unge mennesker - der handler om at være netop et ungt menneske med alt hvad det indebærer af tanker om selvbillede, kærlighed, lyst, samfund, at blive forladt og at tage chancer.

SLIM0s udtryk er centreret omkring nerve og vitalitet - både i bandets indspilninger og optrædener, hvor alle fire synger og spiller. Med en enestående intensitet, genrehybriditet og sensitivitet udfordrer slim0 lytteren rumligt og emotionelt. Sidste år udgav de den fremragende debut, Sol i Øjet, og ovenpå flere shows i denne sommer - bl.a.på Roskilde Festivals Summer Days - er kvartettens liveform i top.

Det seneste år har indierock-kometen BRIMHEIM vundet hjerterne hos både musiklyttere og anmeldere - det samme gælder vores hjerter, og derfor er vi sindssygt glade for at kunne præsentere hende på årets festival. Oven på udgivelsen af sin smukke debut-EP, 'Myself Mispelled', arbejder hun nu på sin første fuldlængde, så du kan nok godt regne med nye numre til hende optræden på Frigjort 2021.

PRISMA består af søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen, hvis musik er især kendetegnet af deres sfæriske tostemmige vokaler, der svæver på en tung produktion af guitarstøj og elektroniske soundscapes. I maj 2021 udgav de deres anden EP 'Inside Out', der fik 6 stjerner af GAFFA med ordene:

"Det er i virkeligheden svært at få armene ned, når det går op for en, at vi har at gøre med noget så sjældent som et stykke originalt, medrivende alt-pop, med punkede tendenser. Fra Danmark!"

DISARMER er et 'expiremental' projekt bestående af emonaut og dansk undergrunds trommelegende Mikkel Trøjborg Fink (Collider) og den excentriske soniske opdagelsesrejsende Jens Leonhard Aagaard (Tettix Hexer). Glæd dig til sensoriske lydeksperimenter og improvisative trommerytmer, når Disarmer spiller på årets festival!

YELLOW SPOON er en musikalsk duo, der - bevæbnet blot med tangenter og trommer samt en næsten uovertruffen kreativitet - kaster sig ud i en virvar af live-improviserede og vanvittigt fængende grooves. De udgav deres selvbetitlede debutalbum på Super Bad Disco tilbage i april, og har udover at varme op for Gaslamp Killer og Charlotte Dos Santos også samarbejdet med det uovertrufne stjerneskud på den danske rapscene, SULKA. Fang dem på Børneteateret kl. 20.00!

I slutningen af 2020 udgav ELSKER DIG FOR ALTID debutalbummet, Flyv Som En Vinder, der suger lytteren ind i et musikalsk univers. hvor elektronisk chill og rocket pop mødes og svøbes ind i en følsom, autotunet vokal, der omfavner tekster om både svaghed og styrke. Vokalen bakkes op af dansable rytmer, dronede synthbølger og en mørk pumpende bas, der spilles live med masser af nerve og indlevelse.

En håndfuld af koncerterne afholdes på prærien foran loppebygningen, og om aftenen rykker vi indenfor, hvor event- og lyskunstkollektivet, Pleasure Control, omdanner Loppens scene til værket, BARRIERA. Meget mere info på Facebookeventet og Frigjort Festivals Instagramside: 
https://www.instagram.com/frigjortfestival/

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 13. aug 2021
Add to Calendar