FREDAG 13. MAJ 2016 - KL 21.00
ENTRÉ: 100KR

LOCO 15 ÅR!

BISSE

SELVHENTER

DANE TS HAWK & THE BIRTHDAY BAND

I dette forår er der gået 15 år, siden en flok galt afmarcherede og musikalsk anløbne typer satte sig sammen og dannede Flop Club, som hurtigt skulle udvikle sig til Jazz Club Loco. Dengang i de spæde 0’ere var det småt med åndehullerne for den på én gang eksperimenterende og skæve men samtidig festglade side af den københavnske musikscene. Der måtte sættes ind.

Siden åbningsarrangementet med John Tchicai i den dengang sortmalede Sofies Kælder har Loco været initiativtager til koncerter og happenings på et større antal adresser til lands og til vands: fra kaotiske totalarrangementer i Stengade over maritime maratonseancer på Stubnitz til røde nætter i Husets Teater med stadig mere omfangsrige og vilde udgaver af Kresten Osgoods Musketerfestival som yderligere højdepunkter.

Til uhøjtideligt minde om tiden, der er gået, og ditto forventningsfuld skuen fremad har Loco sammensat et særligt program for aftenen. ’The Birthday Band’ er sammensat af orkesterlederen, outertaineren, loco-pioneren m.m. TS Høeg. Line-up’et vil komme som en overraskelse. Aftenens anden performer er – kan vi roligt sige – det forløbne års mest produktive og originale sangskriver, Bisse, der med sin ’blodtrilogi’ har sat en helt ny dagsorden for dansksproget musik. Bisse udsender denne dag nyt materiale og går på scenen i stærkeste opstilling i røg og damp og stroboskoplys. Endnu et orkester vil blive føjet til i den kommende tid.

 

BISSE

I februar udkom Bisses seneste album “Happy Meal", som samtidig var sidste del af hans såkaldte blodtrilogi. Hermed cementeredes et historisk hæsblæsende debutår for den nye danske kunstner. Siden marts 2015 har Bisse udgivet ikke færre end fire albums! Og det har ikke skortet på anmeldernes begejstring. Politiken gav 6 hjerter i en samlet anmeldelse af Bisses blodtrilogi, og kaldte den “et af de mest sindsoprivende, følelseshærgende danske værker nogensinde”

Ligeledes gav Soundvenue en 5-stjernet anmeldelse af Bisses udsolgte koncert på Ideal Bar i marts 2016, og skrev: “Aftenens forestilling flåede dansk mindreværd fra hinanden og gav os et dundrende talent på et sølvfad”.

I sommeren 2016 spiller Bisse på Roskilde Festivals hovedprogram, ligesom han vil turnere landet rundt. Og han hviler ikke på laurbærrene - til efteråret bebuder han sit femte album, der vil vise nye sider af Bisses allerede mangefacetterede persona. 

 

TS HØEG aka DANE TS HAWK

TS Høeg aka Dane TS Hawk har i over 30 år været en central skikkelse i den smallere ende af det nordiske kunstmiljø som forfatter, musiker, komponist, orkesterleder og selvbestaltet “outertainer”. TS har siden 1981 været en tilbagevendende performer på Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festival og har udgivet et væld af albums og mestendels prosabøger. 

Har siden dannelsen i 1978 været medlem af den skelsættende trio Cockpit Music og ledede i 1980’erne kollektivet Tapehead og saxgruppen Somesax, i 1990’erne det 12 m/k store orkester, Dane TS Hawk & his Great Mongo Dilmuns, og fra 2002 tentetten Dane TS Hawk & The Locomotion Starsemble, som gav den første koncert til Jazz Club Locos åbningsaften i Stengade 30 samme år.

 

SELVHENTER

Selvhenter har i det seneste tiår sat noise-musikken i et nyt lys, ikke bare med deres blanding af free jazz, drone og eksperimentel rock, men også med deres instrumentelle setup, der indeholder violin, trombone, saxofon og en imponerende mængde slagtøj. Forrige års album ‘Motions of Large Bodies’ demonstrerede mange nye facetter hos orkestret og var en af årets absolut bedste udgivelser.

“An absolutely rockin’ Danish outfit using material from extreme noise, free jazz and creative rock to build a sound and energy that is giving new perspectives on alternative music! Inyourface and without compromises!” Mats Gustafsson

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 13. maj 2016
Add to Calendar