TORSDAG 20. FEB 2020 - KL 20.30
ENTRÉ: 140KR

LOPPEN X VINTERJAZZ

MAGIC SPIRIT QUARTET(MA/DK/SE)

Den marokkanske guembri-mester og sanger Majid Bekkas gæster 20. udgave af Vinterjazz, og torsdag d. 20. februar kan du opleve hans ørkenblues i selskab med nogle af skandinaviens ypperste, når Magic Spirit Quartet spiller på Loppen.

Magic Spirit Quartet er navnet på det unikke, musikalske møde mellem den marokkanske guembri-mester og sanger Majid Bekkas og tre store skandinaviske kapaciteter – nemlig den svenske multiinstrumentalist Goran Kajfeš, trommevirtuos Stefan Pasborg og den fremragende svenske pianist Jesper Nordenstrøm.

Selvom Majid Bekkas først og fremmest mestrer det baslignende ghanesiske instrument guembri, så er hans baggrund den klassiske musik, og han er professor ved musikkonservatoriet i Rabat. Trompetist Goran Kajfeš trækker på inspirationer fra et bredt udvalg af musikkens mange forgreninger, hvilket slår igennem i hans afrikanske og mellemøstlige udtryk kombineret med hans særegne take på futuristisk jazz og klassisk minimalisme. Stefan Pasborg er en af Danmarks største trommeslagere, der modsvares af pianist Jesper Nordenstrøms status i hjemlandet Sverige. 

Det musikalske output lander et sted mellem Gnawa-trance og psykedelisk jazz, og mødet med disse fire karismatiske musikere fra Nordafrika og Nordeuropa er en unik mulighed for at opleve en uortodoks og eksplosiv konstellation.

Gruppen udgiver deres debutalbum i på det store tyske label ACT Music i februar - kort inden koncerten på Loppen. Gå ikke glip af denne enestående og overraskende oplevelse d. 20. februar.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 20. feb 2020
Add to Calendar