TORSDAG 24. MAR 2022 - KL 20.30
ENTRÉ: 140KR

MEDHANE(US)

JAMES BAAND

"... his genius is on full display" - Fantastic Hip Hop

Medhane fik for alvor cementeret sig som én af hip hop-scenens mest spændende rappere i 2020 med udgivelsen af det anmelderroste album, 'Cold Water'. I november fulgte den unge Brooklyn-rapper op med den intelligente og personlige 'Do The Math', som kun har lagt til hans voksende følgerskare verden rundt. Nu kan du endelig opleve hip hop-geniet, når fremviser han sit talent på Loppen torsdag d. 24. marts med beatsmeden James Baand som support!​

Som en nøglefigur indenfor New Yorks hip hop-scene igennem det seneste årti, hæver den unge rapper og producer Medhane barren med sine intense refleksioner, gribende anekdoter og gritty beats. Brooklyn-rapperen har ry for at efterligne Earl Sweatshirts brutale stemning og konsekvente flow, men dét, der adskiller ham, er den følelsesmæssige præcision, han bringer til sine plader. 

Medhane rapper meget om, hvor han skal hen og hvordan han kommer derhen. Inspirationen bliver især hentet hos digteren Gil Scott-Heron og store personligheder som Nikki Giovanni, Maya Angelou og Amiri Baraka, som alle åbner op for den ”personlige madkasse”, Medhanes forældre har lavet til ham igennem hans opvækst. Kort fortalt handler mange af hans sange om fremadrettet momentum: han søger sandheden om livet og sætter sit eget tempo.

Cold Water udkom d. 26. maj sidste år og er hans længste og mest gennemførte soloprojekt til dato. Albummet ankom cirka fem år efter hans 2015-debut, Grays in Yellow med producer Slauson Malone, og hvis tidligere udgivelser, som den bløde Ba Suba, Ak Jamm fra 2018 eller den drøvtyggende Own Pace fra 2019, føltes som om rapperen udforskede sine evner, slår Cold Water fast, at Medhane er et kæmpe talent på hip hop-scenen. Pladen indeholder bl.a. også gæsteoptrædener fra Ohbliv, Chuck Strangers, Playa Haze og Alexander Spit, og er uden tvivl hans mest imponerende værk til dato - fyldt med så meget jazz, soul og rytme, at lyden forbliver hos dig lang tid efter.

Oplev stjernerapperen in spe live på Loppen til marts, hvor James Baand varmer op, inden turen går til Brooklyn!

James Baand er en københavnsk beatsmed og multi instrumentalist, som der ikke kun er bundet fast til et enkelt udtryk. Hvad end han chopper samples op fra pladesamlingen, spiller spacy synth riffs eller lægger den helt tunge bass, så er der altid garanti for at nakkerne begynder at rocke med.

Med over 10 års erfaring indenfor beat produktion, har han både produceret og remixet for artister både lokalt og internationalt. Alt bliver lavet i hånden på hans arsenal af hardware samplere, synthesizers og pladespillere. Så hvis du er til støvet hip-hop med masser af tekstur og nakkebrækkende trommer, så kommer du til at elske James Baand.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 24. mar 2022
Add to Calendar