TIRSDAG 01. NOV 2022 - KL 20.30
KØB
FORSALG: 190KR

MYKKI BLANCO(US)

OBS. Billetsalget starter torsdag d. 14. juli kl. 10.00.

I godt et årti har den amerikanske rapper, performancekunster og queer-artist Mykki Blanco været med til at bane vejen for en ny generation af udforskende musikere. Blanco mixer genrer og kunstforme og afsøger grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i musikken, og med sit nyeste album, Stay Close To Music, tager de tingene til et helt nyt niveau. Oplev multikunstneren live på Loppen d. 1. november.

Efter et årti med genresprængende projekter som Gay Dog FoodMykki Blanco & the Mutant Angels og det anmelderroste debutalbum Mykki, er den 35-årige kønsbøjende kunstner og musiker trådt ind i den næste fase af sin karriere med musik, der repræsenterer en kunstner, der virkelig forstår sit grænseløse potentiale.

Mykki Blanco er aliaset for kunstneren Michael David Quattlebaum Jr; en tidligere børneskuespiller, digter, teenageprostitueret, performancekunstner og musiker. Quattlebaum er aktivist og en af de eneste åbne HIV-positive entertainere i verden. Ved at sammenvæve historier om personlige fiaskoer og triumfer, blotlægger Blanco realiteterne af racisme, homofobi, misbrug, seksuelle traumer og kønsidentitet i sin musik.

Med slørede genrer og en verden af eksperimentel hiphop, der hylder queer- og transoplevelser, kan man kalde Mykkis tidlige materiale for alt andet end uoriginalt. Alligevel indrømmer Blanco, at de ikke vidste, hvordan deres egen musik lød. Men det ved de nu.

I samarbejde med produceren og multiinstrumentalisten FaltyDL, har Mykki skabt sit helt eget lydunivers fra bunden med nye lydlandskaber bygget op af frodig og levende instrumentering. 

Sangene blev spundet sammen via adskillige jamsessions i perioden 2018-2020, hvor sangskrivningen fandt sted i Lissabon, Paris, New York, Chicago og Los Angeles. I 2019 indså Mykki, at de arbejdede på to forskellige plader samtidigt. Det første blev til Broken Hearts & Beauty Sleep fra 2021, minialbummet som Pitchfork beskrev som "overstrømmende og svulmende".

Den anden er Stay Close To Music, en plade, der er ulig noget Mykki Blanco har udgivet før. Eventyrlystent og ekspansivt, og det knuser alle tidligere antagelser om Mykkis kunstnerskab og lader dem frit definere deres lyd. Albummet indeholder desuden samarbejder med artister som Devendra Barnhart, Jonsi fra Sigor Rós og Michael Stipe fra R.E.M samt ANOHNI og Kelsey Lu.

Med Stay Close To Music stiger Mykki Blanco i niveau, og vi kan slet ikke vente med at opleve det hele live på Loppen til november.

TILFØJ TIL KALENDER
Tirsdag 01. nov 2022
Add to Calendar