LØRDAG 04. MAJ 2019 - KL 21.00
ENTRÉ: 100KR / 150KR

SPOT ON

GREENLAND

NIVE & THE DEER CHILDREN(GL)

DON MALIKO(GL)

SOUND OF THE DAMNED(GL)

SULUIT(GL)

Nukiga præsenterer igen det bedste musik fra Grønland, og tager på forårsturné i Danmarks fire største byer. Vi er stolte over at lægge hus til dette års Spot On Greenland, og ser frem til at opleve fem grønlandske bands indenfor et stort spænd af genrer.

Nive Nielsen & The Deer Children spiller forfriskende skæve kompositioner med referencer til indie-folk, pop og jazz. Ligesom en Malick-film bærer musikken præg af små indtryk, sansninger og billeder, som tilsammen vækker en bestemt følelse i publikum med en bredere palet af instrumenter og virkemidler, hvor markante trommer og en hviskende vokal fører lytteren ind i et drømmeagtigt univers af melodisk harmoni og stemningsmættede billeder. Spændende musik for personer med hang til sprudlende folk-pop i den alternative boldgade. 

Don Maliko skrev som 16-årig en kontrakt med pladeselskabet Sermit Records, hvorefter han udgav sit debutalbum Sinnattupiluk det samme år i 2007. Rapperen blev hurtigt populær i hele Grønland, og dermed blev kåret som ’Årets Nye Navn’ i KNR Music Awards 2007 og ’Årets Talent’ i 2008 til KODA Awards. Don Maliko er nu stærkt tilbage efter 10-års pause med sit andet album ’II’.

Sound of the Damned er et grønlandsk heavy metalband med et snert af death core. Bandet er baseret på sangskriver Pani Enequists lyriske univers, hvor de fire unge musikere dyrker deres passion for musik gennem dybe og kompromisløse ord, hårde guitarriffs, tunge trommer og viberende bas. “Via musik kan vi udtrykke ting, som unge mennesker har svært ved at udtrykke. Det, som driver os, er at skabe vores egen musik og tekster.”

Suluit betyder vinger på grønlandsk og er navnet på den musikalske gruppe bestående af de talentfulde grønlandske sangere og skuespillere: Nukâka Coster-Waldau, Karina Møller og Ilanguaq Lumholt, samt percussionisten Peter Kibsgaard og pianist Kristoffer Jul Reenberg, som med drømmende lydcollager binder sangene sammen. 

Suluits lydbillede er inspireret af den arktiske natur, traditionelle grønlandske trommesange og sagn, og deres lyd som er vokaldrevet er en smuk udtryksfuld blanding af verdensmusik, soul, pop, jazz og strubesang, som tager deres publikum med på en rejse langt op til det smukke nord.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 04. maj 2019
Add to Calendar