TORSDAG 23. MAJ 2019 - KL 20.30
ENTRÉ: 100KR

STRAND OF OAKS(US)

FRANKIE LEE(US)

smash!bang!pow! og Loppen præsenterer: Strand of Oaks (US)

Det amerikanske folk-rockprojekt Strand of Oaks lægger sig musikalsk set et sted mellem Springsteens store armbevægelser og den introverte indierock fra The War On Drugs. Torsdag d. 23. maj gæster han Loppen med det nye album, Eraserland, hvor det første udspil, "Weird Ways", tegner rigtigt godt for, hvad vi har i vente.

Efter at have udgivet seks album under navnet Strand of Oaks følte Showalter sig nedslidt og var tæt på at lade guitaren blive hængende på væggen. Skæbnen ville bare noget andet. De fire medlemmer af My Mortning Jacket, Carl Broemel, Bo Koster, Tom Blankenship og Patrick Hallahan, insisterede nemlig på at få Showalter fløjet til Louisville, hvor de sammen med produceren Kevin Ratterman har givet nyt liv til Strand of Oaks, og et nyt album.  

Eraserland, der udkommer den 22. marts, byder på en række medrivende sange, hvor de exceptionelle musikere fra My Morning Jacket tydeligvis har vækket Showalters passion for at lave musik til live igen, hvilket har tilført sangene en enestående åbenhed og følsomhed. Pladen formår at kanalisere det fulde spektrum af Strand of Oaks bagkatalog, og byder således på både upbeat og frodige hymner, og klaverbaserede ballader. 

Sidste gang Strand of Oaks gæstede København var på Ideal Bar i 2014, hvor Ekstrabladets Henrik Queitsch var på pletten og skrev flotte ord om Showalter:

"... live er han nærmest en naturkraft af overskud, nærvær og taknemmelighed."

Support: Frankie Lee

Oven på at have landet en stor pladekontrakt med debuten American Dreamer var det umiddelbare næste træk for Frankie Lee at indspille et nyt album i et større og mere professionelt studie. Han besluttede sig dog i stedet for at tage bandet med til sit barndomshjem, stemme husets gamle klaver og indspille 11 sange på to dage. 

På det nye album, der er opkaldt efter hjembyen Stillwater, er musikken minimalistisk og varm, hvor de musikalske penselstrøg ofte har en nuance af blå. Frankie Lee betegner selv sin musik som 'western music', hvor lydbilledet fyldes af steel guitarer og synths, der blandes med akustiske guitarer og omni chords.

Vi glæder os til at blive tryllebundet af både Strand og Oaks og Frankie Lees musikalitet og tilstedevær torsdag d. 23. maj på Loppen.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 23. maj 2019
Add to Calendar