FREDAG 02. NOV 2018 - KL 21.00
ENTRÉ: 160KR

TAMIKREST(ML)

NURI(TN)

Det er en form for rå skønhed, man kan opleve i Tamikrests sandstormende ørkenblues. Drivkraften i musikken er det et insisterende djembegroove, hvor de strømlinede baslinjer snor sig symbiotisk sammen med guitarriffs, der behersket væver sig omkring de klagende melodier, som repræsenterer tuaregfolkets virkelighed. 
På tamashek, tuaregnomadernes sprog, betyder Tamikrest noget i retningen af "at overskride" eller "at krydse grænser", hvilket beskriver deres musikalske sammensmeltning af inspirationer der kan spores fra både Pink Floyd, Rachid Taha og flamenco. Saharaørkenen og den bosiddende befolkning er dog placeret mest centralt i hjerterne på Tamikrest.

"Musikken er skabt på grundlag af Tuareg-bevægelsen," siger forsanger, Ag Mossa. Tuareg-folket oplever en konstant trussel fra alle sider, men giver alligevel aldrig op, og bandets sidste album "Kidal" fejrer netop, hvad tuareg'erne står for - kampen om værdighed, trodsighed og håb.

Det er lyden af tuaregdrømmen, der afspejles i Tamikrests rock'n'roll. En drøm, der vil kunne opleves på Loppen denne første fredag i november. 

Support denne aften er den elektroniske musiker, Nuri. De seneste år har den Københavnbosatte tuneser arbejdet på et nyt projekt, ”Drup”, på pladeselskabet Shouka. Med musikalsk nysgerrighed opsporer han lyde og rytmer fra det afrikanske kontinents uendeligt store musikalske arv.

Men Nuris musik er på ingen måde arkiveret og støvet. Gennem elektroniske lyde og beats genopliver han arven og præsenterer traditionen i nye klubvenlige klæder.

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 02. nov 2018
Add to Calendar