LØRDAG 07. MAJ 2022 - KL 21.00
ENTRÉ: 130KR

TENNYSON(CA)

MIKAEL TOBIAS(CA)

Der er intet den canadiske Tennyson ikke kan forvandle til catchy, elektroniske indiesange, og måske netop derfor har artister som Skrillex, M83 og Questlove allerede meldt sig som fans. Den 7. maj inviterer Tennyson indenfor i en magisk og legesyg verden af uendelige loops og elektroniske vuggeviser på Loppen. 

Canadiske Luke Pretty har spillet musik siden han var helt lille. Han er vokset op med sin søster Tess og musiker-far i Edmonton, Canada, uden meget andet at lave end at spille musik. Og de mange års musikalske erfaring kan tydeligt høres.

I Tennysons musik mikses Prettys baggrund i jazzens analoge verden med elektroniske samples, hvilket skaber sit helt eget sprog. Med keyboard, elektroniske trommer og lydeffekter tager musikken form og udfolder sig i hvert nummer. Kort sagt fortryller Tennyson publikum øjeblikkeligt, så der er ikke noget at sige til, at en lang række etablerede kunstnere, som Skrillex, M83 og Questlove, har erklæret deres kærlighed til projektet.

Tennysons nye udgivelse, Rot, er blevet til under en global pandemi, hvor Pretty befandt sig i en stor eksistentiel krise med mug i hjemmet og en ringen for ørerne, som gjorde det næsten umuligt at lave musik. Men musik kom der - og faktisk noget af det bedste fra Tennysons hånd. Rot er en musikalsk dagbog fra en hjerne, der er ved at gå fra forstanden. Det er lyden af en ung kunstner på randen af sin egen katastrofe, og ironisk nok er det også dén plade, hvor Tennysons endelig har fundet sin lyd.

Melodierne er smittende, de musikalse idéer uforudsigelige og det er ganske enkelt fascinerende at se musikken udfolde sig for hver sang og hvert show. Oplev den fortryllende indiepopmusiker på Loppen til maj, hvor den herboende canadiske musiker, Mikael Tobias, er inviteret med som special guest!

MIKAEL TOBIAS er en canadisk musiker, komponist, producer og lydkunstner med base i København. I sit musikalske virke udforsker han det liminale rum mellem fysisk og følelsesmæssig resonans ved at bruge live-instrumentering sammen med omhyggeligt behandlet elektronik til at skabe viscerale og stemningsfulde lydlandskaber.

På sit andet album, APERTURE (udgivet på Barkhausen Recordings i 2021), blander han elementer af organisk ambient, post-rock, neo-klassisk og leffeld techno til en ambitiøs samling af filmmusik, der på én gang er visceral, medrivende, mærkelig, delikat og brutal.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 07. maj 2022
Add to Calendar