ONSDAG 06. JUL 2022 - KL 20.30
KØB
FORSALG: 160KR

LOPPEN X FUTURE SOUND OF JAZZ

VANISHING TWIN(UK)

London-gruppen Vanishing Twin har siden 2015 beriget verden med deres tågede sammensurium af kosmisk krautrock, asiatisk gamelan, film-soundtracks og psykedelisk kammerpop. Onsdag d. 6. juli lægger de vejen forbi Loppen med et nyt album - det anmelderroste Ookii Gekkou - som en del af årets Future Sound of Jazz.

Tung cigaretrøg gennemlyses af strålingen fra organisk udformede Panton-lamper i en retroæstetisk space lounge udspændt på en velkendt, men alligevel helt fremmed rute gennem Mælkevejen. Soundtracket er Vanishing Twin, hvis udforskende, smådubbede grooves flyder sammen med røgen i en slags nostalgisk ballet. Her er både plads til Sun Ra og Alice Coltrane, Ennio Morricone og Holger Czukay, The Free Designs fremsynede fortidspop og sluttressernes arkiver af såkaldt “library music”.

Hauntology – et poststrukturalistisk begreb, der forsøger at favne den nærmest spøgelsesagtige fornemmelse af fortidens mere eller mindre bevidste genkomst i nutidens æstetik – er et centralt element i den kreative proces hos de fire medlemmer af Vanishing Twin. Denne særlige “tidsånd” skaber et rum, der giver plads til at udforske og fremhæve en forestillet fortids lyde i et varmt og nærværende, nuværende univers, der blandt andet vækker mindelser om grupper som Stereolab og Broadcast.

Vanishing Twin består af medlemmerne Cathy Lucas (producer, sangerinde m.m.), percussionist Valentina Magaletti (den ene halvdel af nu på tragisk vis opløste Tomaga), bassist Susumu Mukai og Phil MFU på synths og guitar – alle en del af Londons sprudlende scene for eksperimenterende musik. Medlemmerne fandt sammen om en særlig kærlighed for gamle plader og usædvanlige lyde og instrumenter. Resultatet blev en distinkt både sonisk og visuel æstetik og debutpladen, Choose Your Own Adventure fra 2016. Pladens åbningsnummer fungerer som en slags programdeklaration, der beskriver Lucas’ egen “vanishing twin” – en tvilling i livmoderen, absorberet og indoptaget af Lucas’ eget foster.

Når Vanishing Twin optræder på Loppen som del af koncerttemaet Future Sound of Jazz under Copenhagen Jazz Festival 2022 er det med deres nyeste album, Ookii Gekkou (2021), i frisk erinding. Albummet, der er mixet og co-produceret af The Heliocentrics-frontmand Malcolm Catto, blev til under hjemlandets corona-restriktioner og repræsenterer den tids helt særlige blanding af science fiction, ubehag og nyfundne særpræg. Lyden er både præget af toner fra Mellemøsten og af den nærmest meditative tilgang fra de japanske og thailandske musiktraditioner.

"This is a band that fearlessly floats in the hazy space between the real world and an imagined one, blurring the line between warmly nostalgic and eerily haunted” – Pitchfork

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 06. jul 2022
Add to Calendar