TORSDAG 09. MAR 2023 - KL 20.30
ENTRÉ: 135KR

VESSEL

MELLEMBLOND(SOLO)

"Hvor er magien?" spørger Kristoffer Munck Mortensen - bedre kendt som Mellemblond - på sit forrige album, Solregn. I det tidlige forår kan du få del i den med to af landets fineste sangskrivere, når han og Vessel inviterer til dobbeltkoncert på Loppen torsdag d. 9. marts.

Kan man lave relevant samtidskunst af ler? Selvfølgelig kan man det, og Vessel kommer med et musikalsk bud på noget lignende på sit femte album, Nuets Topografi, der blev udgivet på Cloudland Records i november. 

Som albummets titel antyder, er det uudgrundelige NU i centrum for musikken, hvor sangene sitrer af nærvær og lysvågent sammenspil. Anders Mathiasens dybe spanske guitar og adstadige vokal møder Rolf Hansens elektriske guitar og Bjørn Heebølls lette trommer i et fortættet musikalsk rum, hvor hver eneste nuance har vægt og betydning.

Vessels sange er kendetegnet ved en sjælden koncentration og tålmodighed. Musikken er på samme tid traditionsbevidst og nysgerrig, og rummer en upåfaldende kompleksitet, der ikke nødvendigvis åbenbarer sig ved første lyt. Lyrisk taler Vessel til sin samtid, men knytter an til en større historisk og kunstnerisk kontekst, end vi almindeligvis møder i dansk sangskrivning. Det er ikke (kun) for sjov, men Vessel ser aldrig sort, og insisterer på lys og poesi.

Live vil Vessel gengive musikken med samme elasticitet og lydhørhed som på albummet. Det er dæmpet og detaljerig musiceren, med lyrikken i centrum, et glimt i øjet og masser af plads til lytteren.

MELLEMBLOND
Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under aliasset Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Mellemblond kan noget særligt.

Det er som om, at han altid at have lettere til at finde vejen til magien, og under pandemien fik den danske rockpoet fremtryllet det akustiske album Solregn, der fik en flot modtagelse og masser af airplay på bl.a. P6 Beat.

"... et album, der har sit blik fast rettet mod vores egen og hele verdens skrøbelighed. Netop som en verden set gennem solregn."GAFFA (5/6)

I slutningen af 2021 satte Mellemblond igen "strøm til musikken" på albummet En jordisk chance via Møs Møs, som også blev rost i både Weekendavisen og GAFFA, der denne gang kaldte ham "et åndehul på den danske musikscene".

Glæd dig til at opleve Mellemblond i et mere afdæmpet og spartansk setup, når han og Vessel indtager Loppen og forkynder magien til marts. 

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 09. mar 2023
Add to Calendar