LØRDAG 22. NOV 2014 - KL 21.00
ENTRÉ: 50KR

YOUNG DINOSAUR

BIRTHGIVING TOAD

RAV

YOUNG DINOSAUR

Young Dinosaur stammer fra Skørping i Nordjylland, men nu er kvintetten hovedsageligt bosiddende i København. En stor del af bandets identitet er skabt i samarbejde med Figurines’ Jens Ramon, som helt fra start har været med til indspilningssessions og tager del i den kreative proces omkring numrene. Dette har ført til en EP produceret af netop Jens Ramon, der bl.a. indeholder numrene ”Our Dreams”, som blev testet på Det Elektriske Barometer på P3, og ”The Girl I Met”, som Soundvenue udvalgte som dagens Top Track. EP’en er modtog en fremragende anmeldelse i Soundvenue, som gav den 5/6 stjerner. 

Young Dinosaur barsler nu med deres første fuldlængdeudgivelse – albummet ”To Be A Hero” – der udkommer på Fake Diamond Records d. 28. okto-ber. Smagsprøver fra albummet er allerede blevet luftet i form af nummeret ”Surf Route 101”, der premierede hos Vice/Noisey, samt singlen ”What Mat-ters Today?”, der – ifølge bandet – ”er en hyldest til folk med små egoer, hverdagens helte om man vil”.

Denne koncert er Young Dinosaurs første i København efter udgivelsen af debutalbummet.

 

BIRTHGIVING TOAD

Birthgiving Toad (eller Lasse Bækby Buch) der i 2012 udgav kassettebånds-bokssættet ”Bicycle Cassettes” – sendte tidligere på året albummet ”Served in its Juices” på gaden. En langt mere samlet, homogen og rendyrket poprockplade med en tilbagelænet appel, som Lasse beskriver som ”en slags velproportioneret kvindekrop skjult i løstsiddende tøj. ”Served in its Juices” er et forsøg på at lade den simple pop udfolde sig blandt maniske beats og knudrede harmonier. Man fornemmer ligeledes Lasses forkærlighed for gammeldags rockmusik og dens klichéer, som der her bliver bøjet og jongleret med, så man vakler mellem at føle sig hjemme i det ukendte og fremmedgjort i det hjemlige. Her er altså tale om et moderne og kompetent bud på en poprockplade, der tager lytteren med ud i et stramt, kringlet og dog iørefaldende trip anno 2014.

 

RAV

RAV byder til dans med sjælfuld og transcendental psychedelia. Bandets sammenfiltrede univers af melodiske guitar-, bas- og vokalriffs og besynderlige, primale, dog dansable trommebeats resulterer i en eksplosion af sonisk intensitet og åndsrig energiudladning. Musikkens sjælfulde stemninger refererer frit til alt fra nordafrikansk ørkenmusik til tysk krautrock.

Den københavnsbaserede kvartet spiller - udover få, eksklusive efterårskoncerter i DK - på Festival-Au-Dessért i Burkina Faso i januar. Herefter vender de hjem, klar med deres debut vinyludgivelse. 

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 22. nov 2014
Add to Calendar