LØRDAG 15. FEB 2020 - KL 21.00
ENTRÉ: 90KR

LOPPEN X VINTERJAZZ

ANTON EGER Æ(NO/UK)

ABEKEJSER

YELLOW SPOON

Både Anton Eger Æ og Abekejser har på overbevisende manér demonstreret, hvordan man nedbryder jazzen, gør kompleksiteten simpel og fornyer fusionsjazzen i 2019. Under Vinterjazz 2020 kan du overgive dig selv til et ocean af svedige grooves og skæve taktarter, når begge power-ensembler gæster Loppen lørdag d. 15. februar.

I mere end et årti har den svensk-norske trommeslager, komponist og kreative sjæl Anton Eger markeret sig som en af de mest bemærkelsesværdige og virtuose trommeslagere på den europæiske jazzscene. De, der har set Eger optræde i jazztrioen Phronesis, vil kunne skrive under på hans naturlige, flamboyante stil og intense showmanship.

I 2019 Anton Eger albumdebuterede i eget navn med udgivelsen Æ, der sikrede ham én af de ni præmieringer for musikalske værker og udgivelser hos Statens Kunstfond, der kalder albummet for:

”… en svært rubricérbar størrelse, men det er også netop, hvad der gør udgivelsen så interessant og spændende i musikalsk sammenhæng. Man kan næsten tale om en eksponent for en endnu ikke opfundet eller veldefineret genre.” – Statens Kunstfond

På albummet har Anton Eger allieret sig med sin langvarige samarbejdspartner Petter Eldh og en række fænomenale musikere. Til koncerten på Loppen medbringer han ligeledes Niels Broos på keys, Matt Calvert på guitar og granular synth, samt Robin Mullarkey på elbas for at skabe det genrebrydende miks af electronica, kontemporære beats og retromusikalske guilty pleasures, man kan høre på Æ.

“Hvorfor er der så få akkorder i hiphop? 
Hvorfor er jazz så svært at danse til?”

Disse spørgsmål stillede bandmedlemmerne i Abekejser sig selv, før de besluttede sig for at gøre op med de forudbestemte afgrænsninger af hiphop- og jazzgenrerne. Resultatet blev en ny stil, en kombination af hiphop med tunge og eksperimenterende beats, skarpe hits, elektronisk produktion og det voksende harmoniske univers fra jazz med åbenhed for improvisation og en legende tilgang.

I oktober 2019 udkom debutalbummet Floating Through The Universe, der har fået rosende ord med på vejen fra bl.a. Politiken og Side 33.

"Abekejser er et orkester, der med respekt for fortidens rodnet finder sin helt egen identitet i måden, hvorpå den i en livlig kollektiv lyd giver plads til de enkelte instrumentalisters helt særlige take." - Politiken (4/6)

2019 var i det hele taget et skelsættende år for Abekejser, der tilbage i marts optrådte til det prestigefyldte P8 Jazz Alive, der sendes direkte på DR K. Kort efter delte de scene med det islandske jazzorkester ADHD, hvor de stod for en lille onsdagsfest på Loppen. Nu vender det nysgerrige orkester tilbage og inviterer sammen med Anton Eger Æ og Yellow Spoon indenfor til en funky fusionsaften på Loppen!

Support: Yellow Spoon
Bevæbnet blot med tangenter og trommer samt en næsten uovertruffen kreativitet, kaster den musikalske duo Yellow Spoon sig ud i live-improviserede grooves. Den unge duo består af trommeslageren Rasmus Riis Sitarz og pianisten Christoffer Holm Clausen, og det er svært for alvor at indkapsle lyden, selvom den dog er dybt forankret i hiphop og soul. På den anden side er deres koncept meget enkelt: al musikken skal være improviseret.

TILFØJ TIL KALENDER
Lørdag 15. feb 2020
Add to Calendar