TORSDAG 09. SEP 2021 - KL 20.30
ENTRÉ: 120KR

DE MÅ VÆRE BELGIERE

CASQUETTE

Det legendariske, danske post punk-band De Må Være Belgiere vendte i 2019 endelig tilbage på musikscenen, og var man én af de heldige, kunne man nå at opleve dem live inden hele verden gik i lockdown. Med udgivelsen af albummet "Paradis" er bandet igen klar til at indtage landets spillesteder, og vi er heldige at kunne byde dem velkommen på Loppen d. 9. september.

De Må Være Belgiere var en del af den oprindelige postpunkscene i start-80'erne. Bandet spiller fængende melodisk og støjende guitardreven postpunk på dansk og udgav i 2019 comeback-albummet "Tiden bøjer af" med flere numre i hæftig rotation på P6 Beat og diverse playlister. Bandet består i dag af de 3 originale medlemmer Jesper Hede (sang og guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas) samt Mark Winter (trommer) med en fortid i Snuff Cameramen og Racing Ape. Jacob Leth har en fortid i blandt andre Grind, Amstrong og No God.

Kun 2 koncerter nåede det at blive til for det gendannede De Må Være Belgiere, før corona-lockdown satte en stopper for det hele. Begge koncerter blev dog flot modtaget, og GAFFA skrev om den første koncert i 33 år: "Guitaristerne Jesper Hede, Nils Skovbjerg og Stefan Weinreich dannede en massiv og vellydende guitarvæg der både gav energi og dynamik. En stor kollektiv indsats bakket blændende op af bassist Jacob Leth og trommeslager Mark Winther. Et imponerende comeback og en stilsikker koncert.

Bandet har i år udgivet to EP'er, og den 21. maj udkom albummet "Paradis". GAFFA gav 5 begejstrede stjerner og kaldte musikken for blændende og albummet for respektindgydende. Til efteråret vender de endelig tilbage til landets spillesteder og sætlisten vil bestå af numre fra begge albums og EP'erne samt enkelte klassikere. Forvent energi, melodi, støj og charme når De Må Være Belgiere d. 9. september giver koncert på Loppen!

Support: Casquette
Den københavnske kvintet Casquette spiller poetisk skramlet rock med finesse, melodi og saxofon. Det hele samler sig på fornem helstøbt vis på orkestrets nye, anden EP "Sjæl Så Ung", som består af tre gribende sange om at finde mening i en meningsløs tilværelse; at have fundet den, miste den og finde den igen - hvad den så end måtte være.

"Sjæl Så Ung" består af sange fra alle perioder af bandets levetid sammensmeltet i af bandets fabulerende og vitale indie-rock. Udtrykket er løst med impro-lignende passager og saxofonen som en integreret, melodisk medspillende del af bandets sound, men sangskrivningen er stram, og lyrikken går til kernen af den blottede nerve.

TILFØJ TIL KALENDER
Torsdag 09. sep 2021
Add to Calendar