SØNDAG 29. JAN 2023 - KL 19.00
ENTRÉ: 120KR

MDC III(BE)

SECOND SUN

Koncerten præsenteres i samarbejde med Northern Winter Beat.

I september vendte den transcenderende jazztrio, MDC III, tilbage med deres andet album Drawn In Dusk, og står søndag d. 29. januar 2023 klar live på Loppens scene til en aften med drømmende atmosfære, pulserende grooves og masser af improvisation, samt Second Sun som special guest.​

På det nye album skaber trioen en transcendent, drømmende atmosfære, fuld af pulserende grooves, effektfyldte saxofonlinjer, modulære trommer og masser af plads til improvisation.

MDC III består af tre kernemedlemmer fra Belgo-jazz-scenen; saxofonisten Mattias De Craene og trommeslagerne Simon Segers og Lennert Jacobs.

Efter deres første EP, MDCIII ft. Sylvie Kreusch, og deres efterfølgende første (internationalt) roste album 'Dreamhatcher', er 'dobbelttromme-saxofontrioen' klar til at levere en helt ny palet af lyde, der er lige så mystiske, energiske og vilde som 'Dreamhatcher'.

MDC III er et projekt, der involverer trommer og saxofon, mens brugen af ​​blokfløjte, elektronik og perkussion styrer musikken ud over de klassiske, akustiske begrænsninger, og resultatet er påfaldende rigt med kontraster. Hvad der et øjeblik er abstrakt og introspektivt, kan skifte - gradvist eller brat - til øjeblikke af voldsom ekstase i det næste.

Resultatet er mange ting på én gang, men på trods af disse vildt varierende lyde, teksturer, rytmer og stemninger, hænger de alle sammen, som en del af en fri, generøs og inviterende helhed, som vi ser utroligt meget frem til at præsentere på Loppen d. 29. januar.

SECOND SUN
Bag aliasset Second Sun finder man Jacob Rasmussen, der har en lang, musikalsk baggrund i bands som Blå Nætter, Syreregn og We at Sea, og solodebuterede under navnet Second Sun i sommeren 2022 med albummet 'Planetary Movement' som en del af Petite Victory Collective.

For kort tid siden udgav han albummet 'Insomnia Tapes' et ambient elektronisk lydunivers komponeret og fremført på modulare synthesizers, båndmaskiner og effektpedaler. Musikken er instrumental, minimalistisk og dragende, og trækker lytteren ind i tætte klangflader, dybe soundscapes og cinematiske temaer.

TILFØJ TIL KALENDER
Søndag 29. jan 2023
Add to Calendar