ONSDAG 19. FEB 2020 - KL 20.30
ENTRÉ: 110KR

PETROL GIRLS(AT/UK)

BEACH ENVY

+ DOBBELT FILMSCRENING FRA NON-PROFIT KOLLEKTIVET COPENHAGEN UNDERGROUND

Overgiv dig selv til det feministiske post-hardcore punkband Petrol Girls, når deres brændende musikalske molotovcocktail af rå, ærlige tekster og skæve hooks i hæsblæsende temposkift rammer Loppen onsdag d. 19. februar. Der vil desuden være support fra danske BEACH ENVY og filmvisning fra Copenhagen Underground.

Petrol Girls blev dannet i London i 2013 og består af medlemmer fra henholdvis Litauen, Østrig og Storbritannien. Bandnavnet kommer fra en gruppe mytiske kvinder fra Paris ved navn Pétroleuses, som angiveligt satte ild til en privat ejendom med molotovcocktails og afviste traditionelle kønsroller, og koblingen til Petrol Girls musikalske udtryk og politiske budskaber kunne ikke være mere spot on.

Med dybe rødder i et musikalsk DIY-fællesskab, der altid har sat lighedstegn mellem politik med punkrock, er Petrol Girls en del af en modkultur, der udfordrer mainstream-værdier som nationalisme, kapitalisme og den binære kønsforståelse, samt de undertrykkelser, som fremmes af disse idealer.

Bandet er i konstant udvikling både musikalsk og politisk, og henter blandt andet inspiration fra en bred vifte af kunstnere som Refused, The Slits, Fugazi og Björk. Bandets debutalbum udkom i maj 2019, hvorefter bandet gav koncert på Roskilde Festival, som Devilution skrev følgende om: 

"Petrol Girls er ikke feminisme “light”, og der er ingen sange i settet, der undskylder eller nedtoner deres politiske ståsted. Det er forfriskende, og vreden er sydende." - Devilution (4/5)

Teksterne bunder i direkte oplevelser og oprigtige spørgsmål, hvor hvert eneste ord, og hver eneste tone spiller en rolle i Petrol Girls' forsøg på at fremprovokere meningsfulde samtaler om, hvad vi rent faktisk vil gøre for at ændre noget.

Gå ikke glip af et af de mest interessante punkbands anno 2019, når Petrol Girls gæster Loppen d. 19. februar.

Support: BEACH ENVY
BEACH ENVY er et all-female garage rockband med base i København. Lyden er inspireret af rockmusikken, der blev spillet i amerikansk college radio i slut 80'erne og midt 90'erne, og lyrikken kredser om hverdagens følelser fra et kvindeligt perspektiv.

For BEACH ENVY er musikken et outlet for netop disse følelser; det banale, der også nogle gange kan være komplekst; opture, der på kort tid kan blive vendt til nedtur - og lyrikken såvel som det soniske leger med disse kontraster. Det er sange skrevet ud fra følelser, der måske ikke pæne, men som alligevel er smukke og sande. Kvartetten arbejder i øjeblikket på deres første EP.

Dobbelt filmscreening med fokus på udsatte kvinder
I samarbejde med non-profit kollektivet Copenhagen Underground vises to uafhængige dokumentarfilm inden koncerterne går i gang.

Først kan du opleve kortfilmen Rohingya Testimony: No Reason To Hide Our Faces, der indeholder en række historier fra kvinder og unge piger, der oplevede og var vidne til fysisk og seksuel vold fra det burmesiske militær i deres forsøg på en etnisk udrensning af Rohingya-folket. 

Efterfølgende vises Nu Jin, der kan oversættes både til "nyt liv" såvel som "nye kvinder". Den forkortede 39 minutters version af dokumentaren følger kvinderne i Kobane, der har viet deres liv til frivilligt at kæmpe i de revolutionære YPJ-styrker. Dette resulterede i en vigtig række kampe for at uddrive og besejre ISIS, samtidig med at få Rojava til at trives. Filmen dykker desuden også ned i bataljonens feministiske og antifascistiske filosofier og praksis.

TILFØJ TIL KALENDER
Onsdag 19. feb 2020
Add to Calendar