FREDAG 25. FEB 2022 - KL 21.00
ENTRÉ: 120KR

SUNKEN

ARKÆON

Efter mere end et års koncertpause er Sunken endelig klar til igen at kunne indhylle landet i deres storslåede black metal. Så lad dig synke med ned i dybet af selvhad, når den aarhusianske kvintet vender tilbage til Loppen fredag d. 25. februar med Arkæon som support.

Sunken har været aktive på den danske og europæiske scene siden 2012, og udgav deres første demo, The Crackling of Embers, tilbage i 2013. Bandet bevæger sig inden for atmosfærisk black metal, hvor lyden er kendetegnet ved dystre, melankolske og depressive lydflader, drømmende melodier og inspiration fra havet og den omkringliggende jyske natur. 

I 2017 stod de klar med det længe ventede debutalbum, Departure, der fik særdeles flotte anmeldelser i både ind- og udland. I 2020 vendte Sunken tilbage med albummet, Livslede, som uden tvivl må anses for at være bandets mest intense, gennemarbejdede og ærlige album til dato - og deres første udgivelse hos tyske Vendetta Records.

Sammen med producer Johan Emanuel Jørgensen har Sunken skabt et smukt og sørgeligt lydunivers ud fra et stærkt personligt grundlag, og resultatet er en følelsestung rejse gennem angst, selvhad og håbløshed, som igen blev taget godt imod af musikkritikere verden rundt:

"I danmarkshistoriens stærkeste felt er Sunken placeret solidt i fortroppen med ‘Livslede’, og hvis nogen skal skaffe den danske scene hæder og ære, er de et godt bud. Alt dette med et album, der umiskendeligt er deres og umiskendeligt er dansk" - Devilution

Bandet har spillet et væld af koncerter i Danmark, turneret i Tyskland, Frankrig og Polen, og spillet med bands som Pillorian (US), Ultha (DE), Deafheaven (US) og Wolves In The Throne Room (US). Fredag d. 25. februar står Loppen for tur med Arkæon som support!

Arkæon er en ny black metal powertrio bestående af tre skikkelser fra nogle af de ekstreme afkroge af østjysk metal og eksperimentel musik. Siden deres begyndelse i 2019 har bandet været produktive i det skjulte, med tre udgivede demoer - og inden længe et fuldlængde debutalbum.

På optagelserne finder man lange numre bestående af hurtigt skiftende og komplekse kompositioner, der fremmaner de mørke og golde lydlandskaber. På scenen smelter harske guitarer, melodiøse riffs, og rådne, dansksprogede vokaler sammen og kanaliserer den sorte, hadske flamme som brænder i menneskeåndens skygge.

 

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 25. feb 2022
Add to Calendar