FREDAG 17. FEB 2023 - KL 21.00
UDSOLGT

COPENHAGEN SKA CONVENTION

& LOPPEN PRESENT A TRIBUTE TO:

TERRY HALL

FEAT. LOADS OF BANDS AND DJ'S

Søndag d. 18. december gik den britiske sanger, Terry Hall, bort i en alder af blot 63 år. Den legendariske frontmand for The Specials og Fun Boy Three efterlader sig en enorm, musikalsk arv, som Loppen i samarbejde med Copenhagen Ska Convention og en lang række bands vækker til live fredag d. 17. februar, hvor vi hylder én af Englands mest ikoniske sangere nogensinde. 

The Specials er et britisk two-tone ska-band, der blev dannet i 1977. Bandet blev især kendt for deres personlige og stærkt politiske take på ska-musikken og udgav to album i 1979-80, inden de gik hver til sit. De blev siden gendannet af flere omgange i forskellige konstellationer, og var aktive helt frem til Terry Halls alt for tidlige død d. 18. december.

Terry Hall og The Specials har betydet ufatteligt meget for hele ska-scenen over hele verden. Det sætter Lasse Lund Elmer fra Copenhagen Ska Convention nogle ord på her:

"En kold vinterdag i 1.g, tilbage i 1998, hvor sneen faldt, var jeg på vej til København fra Lolland. Der var lidt ventetid på næste tog i Nykøbing F og jeg gik i Fona. Her fandt jeg en opsamling med et ska-band, som jeg havde hørt om, men aldrig fået lyttet til.

Jeg kan stadig huske at sidde i toget, med min discman, mens jeg kigger ud på snelandskabet fare forbi til lyden af ordene “Snow is falling all around. Seven o’clock and the roads are blocked”.

Den sang har lige siden været forbundet med sne for mig, og dukker straks op, hvis sneen begynder at falde. Sådan er det med mange af The Specials numre for mange folk. Den stemning, som Terry Hall formåede at fange med få strofer på "Blank Expression", siger alt om hans fænomenale evne til at skabe stemninger og efterlade indtryk.

Det var Terry Halls på en måde indifferente og samtidig voldsomt spiddende og sarkastiske stemme, som gjorde The Specials til The Specials. De var bandet som bragte sorte og hvide sammen og som kæmpede tilbage mod National Fronts fremgang. De indkapslede stemningen af et Thatcherisk England på mesterværket ”Ghost Town” og med Fun Boy Three gik han videre ind i firserne, og formåede igen at bruge sin egen tragiske historie, bl.a. hans oplevelse med at blive bortført og voldtaget som 13-årig, til at skabe hits med en dybde, som man ikke umiddelbart hørte på overfladen.

The Specials og Terry Halls indflydelse på musikhistorien - både musikalsk, men også holdningsmæssigt - kan ikke undervurderes. Det er det, vi denne aften vil hylde med et hav af bands fra mange genrer, som alle vil spille nogle af de numre, der står dem tættest.

Kom og hyld en legendarisk sangskriver og sanger med os.

Hvil i fred Terry og tak for alt. Verden er et fattigere sted uden dig."

På scenen vil du kunne opleve Napoleon Solo, Grumpynators, Babylove & The Van Dangos, Pato Siebenhaar, Ska Convention All-Stars, Neil Brophy Band, The Lost Loves, Fall Back Down, Union Rags Feat. Linda Bustups, Extended Suicide og "atom" Chris Dall & Powerband. Derudover vil DJ Toddmeister, Dr. Love, Cry Tough Sound og Mr. Bigsby tage os i hånden mellem alle de fantastiske band, og sørge for masser af sprøde tunes til hyldesten af Terry Hall. 

TILFØJ TIL KALENDER
Fredag 17. feb 2023
Add to Calendar